file manager насоки за правенето му

vesku

Registered
решил сам да правя file manager със copy,paste,cut,delete,rename на folder/file,chmod на folder/file, thumbnail,edit на html htm php php3 txt - за това може да сложа и wysilyg editor.
а сега по темата искам да ми дадете основни напатствия без дизайн ще е защото не ме бива по тая част soul ти правиш такова ама за форум ти ако можеш да ми дадеш насоки

За copy/paste ... би трябало лесно да го направиш. Преименуване на папка/файл също е лесно. Има си функции за това. chmod обаче е проблем. Него ще можеш да го сменяш само при ъплоад/копиране на файл. За thumbnail преди малко написах урок ;). Относто едита на html, php ... Правиш си една GET заявка която показва пътя към файла и после го отваряш в <textarea>... И после с POST го записваш обратно ;)

Това е доста на кратко. Ако искаш нещоконкретно питай ;)

P.S. За показване на данните на даден файл е хубаво да се показват с overlib :)

vesku каза:
решил сам да правя file manager със copy,paste,cut,delete,rename на folder/file,chmod на folder/file, thumbnail,edit на html htm php php3 txt - за това може да сложа и wysilyg editor.
а сега по темата искам да ми дадете основни напатствия без дизайн ще е защото не ме бива по тая част soul ти правиш такова ама за форум ти ако можеш да ми дадеш насоки

Ето малко за листването на файлове:
http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=2267

Back
Горе