File n Folder

m3

Registered
Правя един сайт обаче ми трябва скрипт (PHP) който когато въведа дума в поле да създава папка с името което е въведено и 2 файла вътре (html и php).Може и да създава папките по номера при цъкането на бутон да създава папка 1 примерно
Търсих из нета не намерих нищо което да ми върши работа :(
 

Admin

Registered
m3 каза:
Правя един сайт обаче ми трябва скрипт (PHP) който когато въведа дума в поле да създава папка с името което е въведено и 2 файла вътре (html и php).Може и да създава папките по номера при цъкането на бутон да създава папка 1 примерно
Търсих из нета не намерих нищо което да ми върши работа :(

Тука има всичко което ти трябва:
http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=2633
 

m3

Registered
Не става защото искам при натискането на бутона да се създава примерно
директория 1
а вътре в нея да има
file.php
file.html


Някой ако знае или може да напише скрипт ще съм благодарен :oops:
 

Admin

Registered
m3 каза:
Админ сега видях може би нещо като Web Agent не работи ли така?

Да така работи.
По късно ще ти обясня, че сега имам работа.
 

Admin

Registered
Ето ти прост код.
Създава папка с номер 3 и след това в нея създава файл test.php
в който ще има записан текста 'тестов текст'.


<?
$nomer="3";


$oldumask = umask(0);
mkdir($nomer);
umask($oldumask);


$test='тестов текст';
$nomerfile=$nomer."/test.php";
$fp = fopen ($nomerfile,"w");
fwrite($fp, $test);
fclose($fp);
?>

Слагаш този скрипт в една отделна папка и тази папка и го стартираш.
Ако си на linux хостинг не забравяй папката да я направиш 0777 за да може
скрипта да създава в нея.
 

Горе