FLASH: География на света

KrIsInKa

Registered
Здравейте на всички.
Искам да попитам, понеже имам училищен проект и той е на флаш а трябва да напрая така, че да нарисувам 5 - 6 глобуса (които вече са готови), но мисълта ми беше защо да прая 5 - 6 като мога да напрая 1 който да се върти в даден момент на време. Обаче незнам как ще стане. Някои от вас които има идеа моля ВИ пишете :shock:
 
Привет. Хубаво е, че се интересувате от ФЛАШ :) По въпроса :
До колкото разбрах искаш да направиш глобус, който да се върти от време на време (точно кога не разбрах). Значи лесно е : правиш маска кръг маскираш анимираните движения на глобусите .. След това можеш да направиш бутон (например), който да регулира това движение. Виж уроците (принципно има за всичко това) , но ако не можеш да се справиш и ако съм разбрал правилно и ти върши работа кажи, ще ударим по голямо рамо :) :p
 
Добре ще обясня по подробно. У4аствам в олимпиади таз годишната станах втора със своя партньор на обласното състезание. И участвахме със пхп 5, асс фласш и тей. То взе че се разделихме тая учебна година той взе да се занимава с пхп, а аз със флаш. И тая година ще ходим пак на състезание и моя проект се казва " География на света". Трябва да нарисувам глобус с континентите и като натисна на континента да ми показва страните разбираш ли. Тва е лесно ама как да накарам глобуса да се върти образно казано да кажим през 1 мин., а от това си нямам и ни най - малка представа. И се обръщам към помощ да ми кажете как да го направя. Това е :?
 
Йухуу Мйухуу :) Колкоз интересно :) Значи лесно е, всичко зависи от това какъв ти е макета на глобуса ... Инак ще ти кажа как да го направиш :
Прави един кръг на лейър, задаваш му да е маска, на маскирания лейър (този под него) слагаш континентите с един motion tween. Според броя на фреймовете можеш да регулираш бързината. Както казах обаче всичко зависи от това какви img-та имаш. Ако искаш намери ме в скайп - savage309 за да ги видя и да ти кажа какво да направиш по подробно (пък може и аз да ги сглобя :) ). Приятна вечер, успех с Флаш :?:
 
Много ти благодаря за съвета който ми даде. Ще се опитам пък ако не стане вече ще моля за помощ от някой от вас :p Още веднъж БЛАГОДАРЯ.
 
като го направиш ако искаш ни го покажи :)
 

Горе