fuckin' xampp...

muses

Registered
здравейте,
от скоро се занимавам с php/mysql, отскоро чета и сайта

имам следния въпрос:
тръгнах да слагам хampp, но явно има някакъв проблем, защото когато се опитам да отворя winmysqladmin ми плюсва:
'this application has failed to start because LIBMYSQL.dll was not found.re-installing the application may fix this problem.'

е да де, ама не...реинстал, реинстал - все тая...
някаква идея защо се получава така ? :shock:

имам и друг проблем...давам uninstall на хамп-а, но в папката където е инсталиран хамп-а остават следните папки: php, mysql, apache и mercurymail, които не мога да премахна...смисъл бухам си аз delete, ама ми плюсва cannot delete apache.exe : access ia denied, make sure the disk is not full or write-protected и т.н. и подобни грешки съответно за mysql, mercury...и за php - php_dg2.dll същата история...
та, интересува ме как мога да премахна тези папки, за да мога 'начисто' да сложа хамп ?

благодаря предварително
поздрави :)

xampp-а ти е включен. Или apache-то все още е заредено като процес на заден план (справка task manager). Рестарт ще го оправи :)

Когато стратираш xampp-a ще видиш, че има контрол панел.
От този контрол панел трябва да включиш apache-то и
SQL-а.
Ако не ти е включен SQL-a няма да работи и phpmyadmin-a.

Ако искаш да го деинсталираш ще трябва да спреш процесите и след като го
деинсталираш да изтриеш и папките.
Мисля, че така ще стане.

our каза:
...apache-то все още е заредено като процес на заден план (справка task manager)...
мхм така стана, tnx :)

@admin - мерси, този проблем го оправих вече.xampp-а си върви

по-скоро ми стана интересно друго нещо, пуснах phpmyadmin-а, даже направих една бд, но понеже съм начинаещ и още не ме е домързяло, а пък и не съм разцъкал phpmyadmin и доста неща и не да ми ясни, ми се искаше да попиша малко...
отивам аз в C:\program files\xampp\mysql\bin\mysql.exe, нооо нямам mysql monitor...
смисъл не ми изписва 'welcome to MySQL monitor и т.н.'
някаква идея 'що така става ?
[/img]

Start :arrow: Run :arrow: Пишеш: cmd :arrow: "Enter"
От там пишеш: mysql -u "username-a ti" -p и ако не се извади Mysql -a
пишеш: cd C:\program files\xampp\mysql\bin\ :arrow: "Enter" :arrow: Пишеш: mysql -u "username-a ti" -p и вече трябва да се извади :wink:

Back
Горе