Gmail пострада от уязвимост във Firefox 2.0?

staf

Registered
91137.7785.jpg


Много от хората, които използват Gmail, се оплакват, че от техните електронни пощи мистично са изчезнали всички писма. дали е още да се говори за Gmail като най-съвършената e-mail услуга?
Открих електронната си поща напълно празна - нямаше нищо в папката Inbox, в контактите, в Изх. Поща. как да съобщя това на техническата поддръжка и дали ще могат да ми възстановят данните?, написа един потребител на Gmail още на 19 декември 2006.

Оказва се, че повечето пострадали са ползвали браузъра Firefox и са открили липсата на съдържание като влизат в пощата си чрез него. Някой потребители дори са получили съобщение от вида: "Това не е грешка. Всички ваши контакти и писма са изтрити преднамерено. това бе атака, а не грешка на системата. Приятен ден."

Един от потребителите твърди, че атакуващите са използвали уязвимост във Firefox 2.0, която по-късно е поправена във версия 2.0.0.1. В резултат от инцидента са "почистени" 60 акаунта на потребители. Google поднесе официалните си извинения на пострадалите и заяви, че случаят се разследва. Изтритите контакти и съобщения не подлежат на възстановяване.

Източник: TechLabs, www.download.bg
 

Горе