Google обединява онлайн текстов редактор с табличен процесор

Access

Registered
Интернет гигантът Google реши да слее в едно онлайн приложенията си за текстообработка и работа с таблици

В сряда Google обяви пускането на бета версия на поредна нова услуга, в която двете офис ориентирани онлайн приложения са интегрирани в един общ интерфейс. На адрес http://docs.google.com всеки регистрирал се* може да качва офис документи в различни формати, да редактира документите в реално време едновременно с други потребители, и да публикува резултата автоматично в някои уеб сайтове и блогове.

"Имаше смисъл да обединим тези продукти и хората ни молеха за това", казва Джонатан Рошел, продуктов мениджър на Google Docs&Spreadsheets. Той твърди, че услугата не се стреми да конкурира офис пакета на Microsoft, а по-скоро да служи като допълнение към десктоп приложенията, които все още имат по-голяма функционалност от уеб-базираните си еквиваленти.

Започвайки с електронната поща, Google пуска все повече уеб базирани услуги, които според някои анализатори е набег в територията на Microsoft. От своя страна, редмъндската компания също се стреми да предлага уеб услуги с марките Windows Live и Office Live. Google придоби софтуера Writely през март, а програмата Spreadsheets бе пусната през юни.

* Регистрацията за т.нар. Google Account не дава право за пощата Gmail, за която се изисква покана от настоящ абонат.източник: kaldata.com
 

Горе