GPS на лаптоп ?

На първо място лаптоп :D
Освен него ти трябва GPS приемник (има много Bluetooth, от качествените има и USB на гармин)
Трето софтуера. Повечето е платен, но пиратството е крачка напред :)
Гармините си имат специален софтуер - Garmin Mobile PC
Имаше и някакъв Microsoft-ски, варианти много само трябва да потърсиш малко из нета от къде да източиш нещо на аванта.
И останаха картите, някой програми си вървят заедно с карти, на други трябва да се добавят допълнително.

Като цяло не си струва при положение че за 250лв има навигации с вградени карти, тъчскрийн, стойки и кабели за кола... всъщност не спомена за какво ще се ползва тази навигация?

Ами за кола, баща ми ме попита дали мога да си ползвам лаптоп-а като GPS и затова попитах какво ми трябва. Някакви оринтировачни цени ?

За 50лв не знам, по 80лв съм виждал разни блутут приемници, на гармин жичния е 140. Също така знам, че не е хубаво лаптопи да се използват в коли, защото от вибрациите може да се повреди хард диска. Това не важи за SSD дискове. Според мен по-добрия вариант е баш автомобилен навигатор. Ако избереш лаптопа ще трябва да му търсиш кабели за захранване в кола, ще се притесняваш за харда... освен това сам човек не може да навигира с лаптопа, първо че няма къде да се захване, второ че няма никакъв контрол и трябва само да гледа. Навигатора си идва с пълен комплект аксесоари, освен това можеш да го вземеш и извън колата и после пак да те върне до нея, тъчскрийна е много удобен, спестяваш си времето и нервите с инсталирането на софтуер и карти
Освен по-ниската цена (която ако си купиш софтуера и картите става по-висока) и по-големия дисплей аз други предимства в полза на лаптопа не виждам

Ако пък си вземеш GooglePhone може също да си спестиш главоболия. В него има функция за за навигатор а и е телефон в същото време и не е кой знае колко скъп.

Човека иска да ползва лаптоп, мисля че иска да мине тънко, ти къде го прати за телефон дето струва двойно повече от обикновен навигатор, а всъщност не е предназначен за това...

е да ама ще може да си го ползва за куп други неща не само за навигатор ... иначе в аукро има навигатори за 150-200 лв ама не знам колко са китайски.

PDA /не PNA, което му предлагате/ + GPS антена bluetooth (ако PDA-то няма вградено) = навигатор и още много неща
Това е ако иска освен навигатор да има и други щуротии.
Ако иска само навигатор - PNA. По възможност някой Garmin или iGO (Mio) , но минуса тука е, че няма да можете да ъпдейтвате картите с тия дето са в Нета, ще трябва да си ги купувате. Тъй че PDA + GPS изглежда най-доброто решение.

Back
Горе