Harry Potter

cracking

Registered
Скоро излезе и четвъртата част от поредицата Хари Потър, Огненият Бокал.
Какво мислите за самият филм а тези който са чели книгата също да си кажат мнението :wink: ? Ще се радвам да го прочета особено ако има някой прочел поне една от книгите. :?:

Прочел съм всичките излезли до сега книги от 1 до 5 , 6 ще излезе през декември на Български.От четвърта книга останах най доволен.Много се разочаровах като гледах филма доста лошо е направен.Всичко се развива в филма много бързо и някои неща от книгата са пропуснати.Авторката описва много добре обстановката доста увлекателно (доста фантазии минаха ми през главата) не се усетих колко бързо е прочетох по малко от месец.По хубаво прочети книгата и гледай филма и ще видиш големи разлики.

Не се притеснявай и аз съм ги чел дори сега чета шеста.И аз останах с много лошо впечатление от филма.Нищо не се сравнява с книгата.Много неща се пропуснати който в действителноста са доста интересни както СМРАД и часовете на Хагрид и отглеждането на Огнементите. :wink:
Ако искаш мога да ти предоставя шеста книга на БГ я има но е преведена от фенова така, че някой неща са преведени различно от пета книга като :Вместо "Армията на Дъмбълдор" (АД) го има като ВОДА незнам защо.И други подобни но иначе е преведена добре. :?:

Ами дай линк да я почвам и нея.Иначе след две седмици ще я пуснат по библиотеките пък там се чака на опашка за да я вземе да се чете.

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=hpoter&Number=1944119288&page=0&view=collapsed&sb=5
От прочетеното досега доста ми хареса :?:

Не съм чел нито една книга . Но съм гледал първите 2 части .
Според мен Властелинът на пръстените е доста по интересен :)

A чел ли си Властелина на пръстените?
Това са съвсем различно области според мен.Толкин си е измислил съвсем различен свят.За нене той е голям гении. Дж. К. Роллинг просто е създала свят във вече същестуващия.Но немога да сръвнявам защото писателите са живели в различни времена.Толкинг е преживял Първата и Втората Световна война.И явно е искъл така да направи книгата си как се обединяват народите срещо едно зло.А в Хари Потър се разправя за едно момче магьосник. :?:

cracking каза:
A чел ли си Властелина на пръстените?
Това са съвсем различно области според мен.Толкин си е измислил съвсем различен свят.За нене той е голям гении. Дж. К. Роллинг просто е създала свят във вече същестуващия.Но немога да сръвнявам защото писателите са живели в различни времена.Толкинг е преживял Първата и Втората Световна война.И явно е искъл така да направи книгата си как се обединяват народите срещо едно зло.А в Хари Потър се разправя за едно момче магьосник. :?:

Не , не съм ги чел :cry: . Аз си казвам мнението . Гледал съм частите
на Властелинът на пръстените и мен лично повече ме кефи от Хари Потър . :idea:

P.S. : Кои е любимия ти филм ?

Чел съм Harry 1-5 и Толкин почти всичко ,ама не са сещам откаде да си драпна Harry 4 част филма?

Прочетох шеста книга.Какво да ви кажа?Тези който не са я чели а имат това намерение да не се чудят какво да правят а да се захващат.В тази книга толкова неща се случват за толкова кратко време.Не ми се иска книгата да е 747 страници (в Worda ми е толкова)а 7470 страници.Просто неразбрах как станаха толкова неща за толкова кратко време.Тази книга остава най загадъчна и пълна с информация от всички книги досега взети заедно.Много расъждавах и мислих на отделни моменти от нея.Остана само да се надявам да имъм възможноста да почета и седма книга поне в периода до една година.Много мога да изпиша за шестата книга , както и ми се иска , но няма да го направя заради тези който все още не са я почели.

Браво :?:
До колкото знам книга шест и седем са тясно свързани може да се каже, че това е една книга.Но гадно е че седмата книга ще излезе през 2007-2008 сигурно няма да мога да я прочета по ред пречини. :cry:

Да това е лошото.Но си мисля , че ако продължава интереса ми към книгата колкото е в момента няма начин да я попусна дори и да трябва да почета пета и шеста още веднъж за да си я припомня.За четери дена почетох пета а за три шеста. Затова две седмици ако трябва ще отделя на книга но ще я почета.Много се надявам Роулинг да избере добър край защото нещата който се случват в шеста са повече от шокиращи и интересни.Няма да коментирам докато някой не я почете.Може и да завържем добър коментар. :?:

Back
Горе