Heliodisplay - 3D екрани от ново поколение

Player_pz

Registered
O2 Technology представи своя Heliodisplay, който прожектира двумерен дисплей във въздуха с резолюция 1024 x 1024, съобщават от ComputerWorld.bg.

430x342.jpg

Той убедително наподобява на 3-мерно изображение, може да бъде интерактивен, позволявайки ви с пръст или с цяла ръка да местите изображения във въздуха, все едно че хващате виртуален обект или иконка.

За разпознаване движенията на пръста или ръката в изображенията се използва се оптична следяща система, чрез която и курсорът се мести в съответната посока.

Хелиодисплеят е с размери на голяма компютърна кутия, обърната настрани, и може да бъде скрит в мебелите. Например той може да бъде поставен в масата за кафе. От долната страна на масичката е изрязан слот, което дава възможност за свързване на захранващи кабели, видео и вентилация.

Колкото по-тъмен е фонът и по-слабо осветлението, толкова по-добре се вижда дисплеят. Той не е подходящ за външна употреба, където вятърът може да разпръсне облакът от частици.

Изображението се прожектира в облак от микроскопични частици, които приличат на капки вода, макар че IO2 не потвърди тази хипотеза, твърдейки, че технологията й е тайна.

Това, което се вижда, може да бъде наблюдавано на екрана на компютъра. Изображенията се показват по различен начин от традиционните дисплеи, като цветовете са изцяло попълнение и текстът е четим, но резолюцията и точността на изображението са по-ниски от това, което постигат CRT и LCD екраните.

Компанияа очаква да подобри своята технология и предлага приложения като рецепция на фабрика, търговски изложения, музеи и телеконференции.

Heliodisplay струва $18 400, като добавянето на функцията чувствителност на допир се предлага за допълнителните $1000.

източник:www.f-e-n.net
 
Ще е интересно да сложа това в някой шкаф в хола и да гледам мачовете на масата :D
 
B13_Savage каза:
Ще е интересно да сложа това в някой шкаф в хола и да гледам мачовете на масата :D

И ще мога да плюя по съдията.
 

Горе