Help

SeldoM

Registered
Искам да попитам как става номера да имам едновремено Виндоус и Линукс
Казаха ми че става с Партитион Магик обаче не ми е много ясно как се работи или поне при мене не се получава като пробвах :shock:
Изтеглих си убунту 7.04 и ако може за него малко информация настройки на интернет команди и т.н (ако може на БГ език) :oops: :roll:

мноо просто разделяш си с пртишън меджик харда примерно тама 20гб за линукс и ги оставя6 така после при инсталация посочваш да се инсталита там и си готов ако искаш Погледни тука При теб е горе-долу същото
http://linuxsuse.freehostia.com/

На Кратко ....
Делиш си свободно пространство (2~3 гб ти е Системата. значи примерно най-малко 6~7[ти си прецяняваш колко]).Даваш му формат на еНТиеФеС,слагаш диска рескаш компа и инсталираш на харда който искаш (ще те пита на кой хард да го "бичнеш"),да отбележа че също и Убунтуто има прогрма за делене на харда.Инсталираш,мисля че няма какво особенно да кажа.Накрая към самият край ще ти се инсталира Бут мениджара,който ще ти бутва системита(е).Той ще си сканира за други операционни системи.
Приятна работа с Линукс.
Има много уроци тука за линукс и полезни савети.
А й помощ за линукс никога не отказват в linux-index.org това ми направи впчетление.
Как да подкараме още ОS-и

Ако имаш инсталиран ХР в момента, става много лесно. Просто слагаш линукса инсталирваш си го в специален дял който предрарително си направил и то после се вписва в буут таблицата. Изкарва ти едно прозорче и те пита коя операционна система да ползваш :?:

Накрая ми инсталираха XandrOS обаче ме мога да си оправя интернета някой някакви идеи да има :oops: :D

Какъв ти е нета?
Ако е такъв като на БТК- би трябвало да тръгне без настройки,виж дали си нагласил настройките на Лан картата.
Ако не си на БТК :=-> linux-index.org

index каза:
Какъв ти е нета?
Ако е такъв като на БТК- би трябвало да тръгне без настройки,виж дали си нагласил настройките на Лан картата.
Ако не си на БТК :=-> linux-index.org
Да на БТК съм и настройките са ми автоматично настроени

С убунту ли си ?
Виж да въдесеш настройикте :
192.168.1.2
255.255.255.0
192.168.1.1
ДНС-и
212.39.90.42
212.39.90.41

/*Akо и с тези нестава ,немога да ти помогна.Doris сигурну би могъл,или ако не пиши в linux-index.org -няма да ти откажат хелп*/

index каза:
С убунту ли си ?
Виж да въдесеш настройикте :
192.168.1.2
255.255.255.0
192.168.1.1
ДНС-и
212.39.90.42
212.39.90.41

/*Akо и с тези нестава ,немога да ти помогна.Doris сигурну би могъл,или ако не пиши в linux-index.org -няма да ти откажат хелп*/
Не съм с убунту а с ХандрОС :) Писах в форума който ми каза
Благодаря :)

Back
Горе