History Brush Tool-a ми спря да работи... !?!

jaffy

Registered
Направо останах изумен.. изведнъ спря да ми работи бръш тул-а ... всички други инструменти работят само той ей ся като си пуснах фотошопа, като цъкам да рисувам с него нищо не се показва... шокиран съм! :shock: :shock: :shock:

Едит: ооо... Dodge Tool също е out of order...

Единственото, което ми идва на акъла е, ако се опитваш да рисуваш извън някоя активна селекция. Иначе ако е върху векторна форма, срит леър, би трябвало да изпищи защо не дава.

Или: да не да мацаш върху слой, който е скрит под друг някой?

напълно нормално...
с него не се рисува както с обикновенния brush tool. трябва да си направил преди това, да си приложил някакво действие върху обекта за да го ползваш.
приемрно от цветна снимка си направиш черно-бяла, а искаш примерно само един обект - устните на мацката - да са червени. и с historu brush tool само там мажеш и то връща състоянието само там преди да си приложил ефекта.

Сега направих един Shape и тръгнах да рисувам върхо него с бръша.. ми той вместо да рисува той трие.. точно като гумичката е... а аз винаги правя нова картинка с Transparent Background

Абе чуваш ли се ... как ще рисуваш с растерен инструмент в/у векторен обект. Как очакваш да работи. За да можеш да рисуваш с Brush в/у векторен обект първо трябва да растеризираш същия.

nzhul12 каза:
Абе чуваш ли се ... как ще рисуваш с растерен инструмент в/у векторен обект. Как очакваш да работи. За да можеш да рисуваш с Brush в/у векторен обект първо трябва да растеризираш същия.

Е да де това го правя ако говориш за съобщението "This shape layer must be rasterized ......."

Все пак нормално да изпищи аз да го растеризирам и тогава да рисувам..

Пичове искам да ви се извиня за загубеното време и да ви кажа колко съм тъп.. защото се сетих ,че бръш тула се сменяше с молива... :oops:

Back
Горе