htacces възможно ли е да се инклуде от папката

mute

Registered
възможно ли е да се инлуде фаил от папка която е защитена с парола чрез htacces ?
 
mute каза:
ох олекнами ;) тъкмо се чудех кво да правя

Ми пробвай де.
Направи един пробен include от друга папка и ще разбереш.
Лично аз не съм пробвал но си мисля, че не може. :?
Абе я един тест направи.
Аз също може да пробвам.
 
нещо на апачето немога да направя htacces т.е. не ми работи като го направя сега ще кача на хостинга и ще пробвам там
 
И аз пробвах току що
някакви идеи как да предпазя папката ?
 
mute каза:
И аз пробвах току що
някакви идеи как да предпазя папката ?

И как user-a ще може да include от нея.
Това просто не трябва да става за никоя папка.
Дай някакъв код.
 
ама съм
мислех че може да направи така
<?php include('http://host.com/admin/edit.php') ; ?>

и това да си го изпални от своя си сървар ама явно неможе ;) или се бъркам че неможе ?
 
mute каза:
ама съм
мислех че може да направи така
<?php include('http://host.com/admin/edit.php') ; ?>

и това да си го изпални от своя си сървар ама явно неможе ;) или се бъркам че неможе ?

Не .Не може.
Иначе щеше да ми гледаш кода всеки ден. :)
Но ако ти ползваш include в скрипта и той е от сорта на:

<?php
$test=$_GET['danni'];
include('$test') ;

?>

може да стане проблем.
 
Не за такъв include става въпрос.
Ти в момента не include-ваш php кода а html кода.
Има разлика.
 
ама става вапрос че неможе да си инклудне някои фаил в които да речем ми е формата за публикуване на новини и да публикува вместо мен
 
NoName каза:
ама става вапрос че неможе да си инклудне някои фаил в които да речем ми е формата за публикуване на новини и да публикува вместо мен

Не.
 

Горе