A Access Registered 1 Юни 2006 #1 значи сайта ми да речеме е html и искам да си сложа един php срипт за да ми изписва в страницата 30-те най-активни от форума как трябва да стане. смисъл как като сайта е html да вкарам php скрипта за да проработи ?!?!
значи сайта ми да речеме е html и искам да си сложа един php срипт за да ми изписва в страницата 30-те най-активни от форума как трябва да стане. смисъл как като сайта е html да вкарам php скрипта за да проработи ?!?!
M mute Registered 1 Юни 2006 #2 слагаш скрипта в body обикновенно <body> <?php ?> </body> и после страницата я записвап като .php а не html ако не е пхп няма да ти проработи скрипта просто няам начин
слагаш скрипта в body обикновенно <body> <?php ?> </body> и после страницата я записвап като .php а не html ако не е пхп няма да ти проработи скрипта просто няам начин
S staf Registered 1 Юни 2006 #3 Пр. файла се казва topuforum.html прекръстваш го на topuforum.php и слагаш пхп кода къде искаш в файла.
Пр. файла се казва topuforum.html прекръстваш го на topuforum.php и слагаш пхп кода къде искаш в файла.
A Admin Registered 1 Юни 2006 #4 Променяш разхирението на файла от html на php. След това вмъкваш някъде php кода . Примерно <? echo "Здрасти"; ?> го вмъкваш между html кода и той се изпълнва. С прости думи. HTML кода работи еднакво във html и php файлове. Разликата е, че в php файла може да изпълниш и php код. :wink:
Променяш разхирението на файла от html на php. След това вмъкваш някъде php кода . Примерно <? echo "Здрасти"; ?> го вмъкваш между html кода и той се изпълнва. С прости думи. HTML кода работи еднакво във html и php файлове. Разликата е, че в php файла може да изпълниш и php код. :wink: