http://www.tyxo.bg

_4efo_

Registered
Как мога да сложа снимката на сайта на мястото за това, когато някой разгелжда статистиката :?:

А и да ви питам...всеки ден започва от 0 броенето... :( при
26.png
този тип брочи. Така ли е по принцип или аз съм направил нещо ?

За първия въпрос: Мисля, че след регистрацията не може, но не съм сигурен! Въпреки че е логично да има.
За втория въпрос: Всички видове броячи на tYxo се анулират в полунощ. Tyxo предлагат статистики по дни,седмици,месеци и години, които може би си забелязал.

Да това го видях за дните, седмиците, месеците, годините, но просто видях брояч който имаше 55 000 посетители и се учудих как може да стане това за 1 ден.
Как е по добре да сложа брояча на всяка страница или само на една ?

Някои от броячите, които предлагат от TYXO позволяват да се вижда броя на всички уникални посещения (който в случая е бил 55 000), така че това не трябва да те учудва.
Няма особено значение дали ще го сложиш на една страница (логично - заглавната) или на всички.
Този тип броячи, за които питаш показват следните данни:
1. уникални посетители
2. общо посещения
3. импресии.

1 - ясно какво е.
2 - ако някой посети сайта ти 5 пъти за един ден тук ще пише 5, докато за уникални - 1.
3 - това е броя на презарежданията на дадена страница. Това може да се тълкува и по друг начин - ако си сложил брояча на всички (или изобщо на повече от една страници в сайта си) както в горния пример, ако някой посети страницата ти няколко пъти за ден, то броя на посещенията на конкретната страница ще бъде тук.

Ако искаш може и сам да си направиш брояч, както за уникални, така и за общ брой посещения.
За първия записваш IP адреса и ако в следващите 24 часа сайта ти бъде посетен от същия адрес, това няма да бъде отчетено, но може да се отчете в общия брояч, където не се записва адреса на посетителя.

хм......интересно благодаря за инфорамцията. А тия импресии играят ли роля при излизането на името на сайта в google.com ?
незнам дали е по темата, но бихте ли обяснили как стоят нещата с google.com и по точно безплатните резулати от ръсачката?

Не, няма нищо общо.
Принципа на търсачките е следния:
Има една програма (скрипт) наречена "паяк" (spider), която постоянно обхожда всички страници в Интернет като индексират самото съдържание - текста, като чист текст и нищо друго. Тази информация се съхранява в базата данни на съответната търсачка и търсенето всъщност става в тези записани данни.
Колкото повече страници има на сайта ти и текст в самите страници толкова по-добре, защото шанса да излизат повече резултати с твоя сайт е по-голям. (елементарен пример: ако отидеш в кварталното магазинче може и да не намериш това, което търсиш, но ако отидеш в някой хипермаркет шанса да не го намериш е минимален).
След индексирането в Гугъл се извършва и друго - оценяване на събраната информация и структурата на сайта, от който е събрана - Page Rank-а.Колкото повече връзки има в сайта (линкове от една страница към друга в самия сайт) и текст има, толкова по-висок ранк ще има и сайта ти.
Page Rank фактически е обща оценка на вероятността търсещия да намери това, което търси в твоя сайт. Измерва се по 10-балната система, като за безплатни услуги и лични сайтове ранк от 3, 4 е доста добре.
Например на добре посещаван сайт (най-малко между 50 - 150) посещения на ден, 20-тина страници и много връзки помежду им, както и към други сайтове, който съм правил е с Page Rank от 4 и в първите 10 резултата на Гугъл ми излизат поне 3-4 резултата, сочещи към въпросния сайт.

Много интересна и важна информация. А значи ли това, че не трябва да се прави никакво регистриране в google. Защото някъде( някой форум) бях чел, че трябвало да се регистрира сайта ти при тях. това ставаше от
http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl ...
И до колкото разбрах, когато си пусна сайта днес, и напиша нещо което искам да намеря в моя сайт каквото и да правя нямга да мога да го намеря през търсачката. трябва да изчакам сайта ми да набере посетители така ли ?

_4efo_ каза:
Много интересна и важна информация. А значи ли това, че не трябва да се прави никакво регистриране в google. Защото някъде( някой форум) бях чел, че трябвало да се регистрира сайта ти при тях. това ставаше от
И до колкото разбрах, когато си пусна сайта днес, и напиша нещо което искам да намеря в моя сайт каквото и да правя нямга да мога да го намеря през търсачката. трябва да изчакам сайта ми да набере посетители така ли ?

Не е вярно

_4efo_ каза:

Ако искаш сайта ти да се индексира бързо в google.com трябва да има
линкове към него от други сайтове.
Google бота минава през web-tourist.net средно по около 400 пъти на ден.

В началото минаваше 1 път на месец. :)

Ще ти дам пример .
ППравиш една презентация в този сайт и гоогле бота ще я вижда всеки път като минава от тук.
Не само ще я вижда ами ще мине и през сайта ти.
Правиш такива презентации и в други сайтове и ето ти бързо индексиране.
Ако се регистрираш във всички сайтове и търсачки (dir.bg,all.bg gbg.bg и т.н.) може и за 2 дена да се качиш доста в google.com. :wink:

Все пак трябва да има някаква информация за индексиране в този сайт !

Благодаря много :)
Ще направя една презентация :P пък дано да започне да излиза, та дори и на последните страници от резултатите :shock:

Гледай да няма рефреши и редиректвания, защото яко се дразни.
Може дори да ти се разсърди за винаги.
Избягвай iframes ( не ги харесва хич).
Не слагай много линкове в началните страници на сайта ти към външни сайтове, защото това ти намалява шанса да си вдигнеш PR-a.
google.com Много обича чист текст, който е в началото на кода на страницита ти.

И т.н.

Въъъъъъъъъъъъъ....имам iframe, даже 2 :( Освен това текста ми е в <div> :oops:
Това означава ли, че нямам шансове да го излъжа тоя google.com :?:
А това за текста преди кода на страницата...става въпрос за това преди <html>, нали ?

_4efo_ каза:
А това за текста преди кода на страницата...става въпрос за това преди <html>, нали ?

ще можеш ама ще стане гадно когато някой влезе през гугъла

_4efo_ каза:

НЕ само, че ще се влиза грешно през google.
Просто бота не ги "харесва".
За текста в началото -> говорех за текста след <body> .

<div> не му пречи.

А това, че ще се вижда гадно имате впредвид, че когато бота хареса нещо от страницта ми и някой потребител реши да го види и няма да му отвори цялата страница а само iframe-to, за това ли става въпрос? Ако е така...не мисля, че е чак такъв проблем...
Може ли да ми кажете и някой др. сайтове в който мога да регистрирам сайита ми ?

А, и още нещо...тука стана въпрос за някакви рангове...
Как мога да разбера от кой ранг ми е сайта ? :?: :)

Еми нали си иа собствена страничка в tyxo там отгоре пише ранга в гугъл, алекса и др.

Back
Горе