iframe на цял екран

misho

Registered
Как да направя един ifame да е от горе до долу на страницата? Направих го да е по цялата ширина (width 100%), но не става с height: 100% до долу а стои около 80px. :?

Да. Ето го:

Код:
<iframe src="<?php echo $s_link; ?>" frameborder="0" scrolling="auto" width="100%" height="100%"></iframe>

Височината ще трябва да зададеш в пиксели и не знам как да предвидиш всички възможни резолюции. Но пък и не виждам смисъл да се прави фрейм на цял екран. По-добре да си е обикновена страница като ще е така.
Не забравяй, че ботовете не четат нищо, което е във фрейм.

Целта ми е да се отваря някаква страница, но адреса да бъде сайтами.ком/s.php?s=10, като в зависимост от числото се отваря различен сайт. Всичко друго е готово и работи, но не мога да го направя на цял екран, а тук няма проблеми. :(

misho каза:
Целта ми е да се отваря някаква страница, но адреса да бъде сайтами.ком/s.php?s=10, като в зависимост от числото се отваря различен сайт. Всичко друго е готово и работи, но не мога да го направя на цял екран, а тук няма проблеми. :(

Това, което даваш за пример няма нищо общо с цял екран. Дори да успееш да го направиш, не виждам ползата за теб от информация, която ще излиза и няма да се индексира. Особено, ако това е индекса на сайта ти и ботовете не го четат, смятай тоя сайт за умрял преди да се роди.

Ето ти един добър скрипт за фрийм, пробвай с него

Код:
<iframe height="200" frameborder="0" src="<?php echo $s_link; ?>" style="width: 100%; margin: 0; padding: 0; border: 0; overflow: hidden;" 
scrolling="yes" border="0" allowtransparency="true"></iframe>

Знам, разбрах, че няма да го индексират и не искам да го индексират. Питам как става. Ако някой знае как да го направя или друга алтернатива, моля да каже!

diabolic_bg каза:

Код:
<iframe height="200" frameborder="0" src="<?php echo $s_link; ?>" style="width: 100%; margin: 0; padding: 0; border: 0; overflow: hidden;" 
Но това го прави 200px високо. Целта е да е то горе до долу на страницата.

misho каза:
diabolic_bg каза:

Код:
Но това го прави 200px високо. Целта е да е то горе до долу на страницата.
Ами увеличи цифрата, аз тази ти я написах за пример. Дай примерно 800 пиксела и виж дали ще ти хареса.

Въпроса не е дали на мен ще ми хареса. Няма да си го гледам само аз. нали целта е и други хора да го гледат. Питам възможно ли е и как да задам 100% височина? Ако задам конкретна височина на един екран няма да се побира, а на друг ще остава място отдолу.

misho каза:
Въпроса не е дали на мен ще ми хареса. Няма да си го гледам само аз. нали целта е и други хора да го гледат. Питам възможно ли е и как да задам 100% височина? Ако задам конкретна височина на един екран няма да се побира, а на друг ще остава място отдолу.

Не знам как да стане тая с проценти. Има си нещо в скриптовете, дето, ако дадеш проценти на височината, то го свива. Но аз току що пробвах - при 800 пиксела на мен ми изпълни височината на 17 инчов екран.
Пък ако ти остане нещо празно, пълни го с нещо друго... например един динамичен бекграунд.

misho каза:
Слагаш на iframe-a
Код:
style="width:100%;height:100%;"
:)

И през това минах. Същата работа. Вече се чудя кого да бия, компютъра или себе си. :x

С това не става ли :

Код:
<iframe name="Iframe" id="InlineFrame1" style="position:absolute;width:773px;height:602px;" src="http://abv.bg" frameborder="1">Твоят браузер не подържа iframe</iframe>

mitko8000 каза:
С това не става ли :

Код:
<iframe name="Iframe" id="InlineFrame1" style="position:absolute;width:773px;height:602px;" src="http://abv.bg" frameborder="1">Твоят браузер не подържа iframe</iframe>
Няма как да стане това, което целя. Тук са зададени точни размери, а аз не искам това.

ем кажи какво целиш щото аз до колкото рабрах искаш ифраме да ти е на цялата страница а това само променяш цифрите за размеите колкото искаш.
Или ми пиши скайп: eeeeee5612 да ми обесниш точно.

mitko8000 каза:
ем кажи какво целиш щото аз до колкото рабрах искаш ифраме да ти е на цялата страница а това само променяш цифрите за размеите колкото искаш.
Или ми пиши скайп: eeeeee5612 да ми обесниш точно.
Правилно си разбрал, но това няма как да стане с точни размери. Всеки монитор е различен и се вижда различно. Има значение браузъра, дали имаш включена лента вдясно или не, дали имаш допълнителни ленти в браузъра, зависи от всичко. За това не може да се зададат точни размери.

misho каза:
И през това минах. Същата работа. Вече се чудя кого да бия, компютъра или себе си. :x
Не би трябвало да има проблем. :lol:
Дай целият код на страницата.

F1r3Fl3x каза:
misho каза:
Слагаш на iframe-a
Код:
style="width:100%;height:100%;"
:)
Точно това е начина, щом не става при теб значи нещо се "бъркат" кодовете, сложи и float:left; на този фрейм да видим..

Back
Горе