Imot.Immo - сайт за имоти (продажба и под наем) за област Бургас и Варна

Pok4

Registered
Здравейте,

Това е сайта, който разработвах заедно с човека от който купихме темплейта.
Става дума за сайт за имоти и целта му е да бъде лесен и същевременно с красив интерфейс.
В момента работи с Wordpress 6.3.1 под PHP 7.4 заради темплейта, който е малко куц кон. При развитие и интерес към сайта ще го пренапиша с Аргос, там поне съм в мои води като ще гледам да е 1:1 като функции. Доста пари дадохме за корекции по темплейта...
Общо взето написах и ботове към него и в момента в датабазата ни има 9200 имота. Може лесно да намерите своя нов дом през търсачката с няколко клика.
След обаждане се свързвате с нас и ние ще проверим дали имота, който сте харесали е наличен и ще ви върнем обаждане за среща и оглед.
Трябва само да споделите ID на обявата и ние по този номер се ориентираме чрез наша вътрешна търсачка какъв е имота и дали е наличен за продажба или вече е продаден.
В сайта може да публикувате обяви за имоти и може да ги рекламирате чрез vip пакети, които се заплащат с paypal (важи за регистрирани потребители).
Всичко става бързо и лесно!
И да, помнете, че става дума за област Бургас и Варна само, не работим в други населени места (за този момент..)

Е, кажете какво мислите?
 
Данните не са ваши. Публикуваш информация, която си извлякъл чрез скрейпване, а не със съгласието на когото и да било.

Това е несериозно и вероятно незаконно. Добре, че ало.бг имат воден знак на снимките (причината да се слага).

Аз, ако продавам имота си и го публикувам в ало.бг (или друга платформа) и го видя след това в твоя уеб сайт (където не съм качил аз лично или някой удостоверен данните за имота), вероятно ще те съдя, защото искаш да минеш като посредник, който аз НЕ ИСКАМ.

Ако желая някой да ми е посредник, ще отида в агенция.

В момента в базата си данни имаш лична информация, която не е твоя собственост и не е качена със знанието на собственика на тази информация.

И не, че нещо, но за жалост тук съм видял що за програмист си и едва ли ще се доверя на системата ти за плащане, дори и да минава през paypal.
 
Сайта е на майка ми, която има фирма и си има и адвокат. Това, че има в датабазата неща, които не са наши е факт, но е факт и че са свободно достъпни в интернет и са свободни за манипулация, редакция и т.н. По твоята логика те не са нито на imot.bg, нито на alo.bg, а на собствениците, които са ги публикували. Ако ние им намерим през нашия сайт купувач няма ли да е по-добре за тях ? Та нали това търсят, да си продадат имота колкото може по-бързо.
Сравнението ти е малко като чели аз като малко по в час от някой друг и вляза в themeforest, мога бързо бързо да си отмъкна темплейт, който е платен. То даже има и туулове за тази работа. Темплейта е платен и се продава, но аз с 2-3 клика си го свалям целия и си го ползвам както намеря за добре. +Това в нета е пълно с nulled версии и сайтове, които свободно предлагат и скриптове базирани на php директно от codecanyon.
Нали човек трябва да има поне малко акъл като прави нещо и го пуска свободно в нета... Ако не е преценил какво може да се случи с данните му - лошо. +Това в Imot.bg/alo.bg има обяви от 2019 г. (проследили сме всичко) и там има телефони, които вероятно някои от тях не са вече собственост на хората, които са качили обявата и/или са продадени на други.
Ако някой иска обявата му да не е в нашия сайт, нека пише, ще я свалим.

Ние и един имот да продадем за месеца през нашия сайт ще ни е достатъчно :) Toва е вид страничен бизнес за нас, който не ни представлява никаква трудност.
Който иска да съди - да съди, нищо не е скрито, но се съмнявам нещо да се постигне с това начинание :)
По системата има само html/js редакции от моя страна, всичко е към темплейта, който е купен от codecanyon и сме в контакт с разработчика. Модула за paypal е стандартен и не караме никого да го ползва :) Ние имаме съвсем други цели с този сайт, които не са свързани с качването на обяви от 'някой си', а да предоставим възможност на хора да ровят в общо достъпна база от много имоти и евентуално да намерят своя нов дом.
Парсерите са направени качествено и могат бързо да се пригодят за още сайтове, но за сега не ми се занимава.
В момента ботовете са за imot.bg и alo.bg. В бъдеще може и за bazar и още други подобни..
Нещо като pazaruvaj, но за имоти :)
Всеки месец обявите ще се актуализират с нови (трият се старите - качват се нови). Има cronjobs за тази цел.

Не случайно е ползван и Gtranslate-а, защото в момента има много украинци на морето и във фейсбук групите се търсят много имоти от тях... Така че и таргета е малко по-различен... Нищо чудно и скоро да има и още емигранти, заради втората война.

Темата не я пуснах с цел да злорадствате, а да дадете съвети какво да се вкара/оправи като функции в сайта.
Моля, ако нямате какво да предложите - по-добре не пишете..
 
Последно редактирано:
Ще пораснеш някой ден и ще оправиш мисленето си.
Какво да оправиш на сайт, който краде данни? Оправи това - не кради данни, а отвори платформа, където хората да публикуват обявите си и съответно това да е техен избор.

Който е качил обявите си в имот бг и ало бг си е и тяхна отговорност да ги махнат, ако няма краен срок на обявите. Ако ти си ми откраднал данните, аз от къде да знам, че обявата ми се е появила при теб, че да искам да я свалиш? Аз не трябва да изисквам понеже не съм я качил аз и ти нямаш право без мое съгласие да разпространяваш това.

Пускай маркетинг кампании и си разпространи сайта, но не и по този начин. За мен лично, това нищо хубаво не говори за дейностите ви дали това било страничен бизнес или не.

Аз лично не харесвам да се показват грешни практики как се развива уеб сайт и да се представя като нещо нормално.

Твоя си работа какво вършиш като цяло, но е редно и да се каже на хората, че не е правилно и че може да има последствия.
 
Преценили сме, че поредния сайт за обяви за имоти няма да има бъдеще кой знае какво и за това решихме, че ще дърпаме обявите от други сайтове. При празен сайт без никакви обяви трудно би било да накараш някого да качи нещо.
Така поне чрез реклама във фейса и в гугъл има шанс някой да влезе и да разгледа по-обстойно и евентуално да ни пише/звънне.
Аз ще се заема и с реклама по директории и форуми, пък останалото е дело на майка ми. Казал съм, че ако се развие ще го пренапиша и ще добавя дори още функции/статистики и т.н.. В момента темплейта е изграден с плъгини написан с CodeIgniter. Как точно codeigniter се е сгодил с wordpress не ми е ясно и не ме интересува. Общо взето зле и изключих автоматичните ъпдейти, заради това, че бъдещи версии на WP може да предизвикат проблеми с темплейта. За това ще пренеса всичко в Argos и ще се получи добре, но ще ми коства 1-2 месеца работа.
Както и да е от WP нищо не разбирам, а и темплейта е микс php с html целия - ужасно е...
Като функции мисля обаче, че го докарахме, остава да разберем дали другия месец майка ми ще е направила някоя сделка или не xa-xa :)
 
Бате, скрий версията на WP. :)

Ето някои напътствия също:


Иначе защо да е мъртвороден след като зад сайта стои брокер, който ще ги продава и мисля, че има достъп до тези имоти. Поне така мисля.
 
Вчера звънна един човек, но се отказа, тъй като апартамента който беше избрал е със 580 евро такса поддръжка на година. :D
Както и да е... Майка ми разговаря с него, уреди даже и среща и днес трябваше да снима видео и да преговаря и за цената. Човека искаше да го купи дистанционно... Но това е без значение :)
В Неделя ще направя и още 1 парсер за bazar или някой друг (ще видя кое ми е по силите) и другия месец обявите ще са още повече.
 
Вчера звънна един човек, но се отказа, тъй като апартамента който беше избрал е със 580 евро такса поддръжка на година. :D
Както и да е... Майка ми разговаря с него, уреди даже и среща и днес трябваше да снима видео и да преговаря и за цената. Човека искаше да го купи дистанционно... Но това е без значение :)
В Неделя ще направя и още 1 парсер за bazar или някой друг (ще видя кое ми е по силите) и другия месец обявите ще са още повече.

Нищо не е тая такса по 100лв на месец :D

Аз навремето бях писал един питон скрипт да тегли имотите и снимките от 2-3 сайта.. Ще видя дали го пазя още някъде и ако го намеря ще го кача.
 
Моите са с PHP, като работят с аякс и са в loop на 20 сек дърпа по-малко, за да не бие на очи. Сетнат е и User Agent Google Bot, сетнато е и приемането на бисквитки, всичко това през Guzzle.
В alo.bg има някаква защита, но я заобиколих с 1 скрипт от нета (преправка на Guzzle версия 7) и всичко си работи за сега..
Принципно те могат да ни ограничат с HTTP REFERER или през htaccess, но това ... Това са глупости, не знам дали някой ще тръгне да се занимава с нас...
ПС: Токущо звънна една жена и продиктува 5 ID-та на обяви ихааа :)
 
Вчера звънна един човек, но се отказа, тъй като апартамента който беше избрал е със 580 евро такса поддръжка на година. :D
Както и да е... Майка ми разговаря с него, уреди даже и среща и днес трябваше да снима видео и да преговаря и за цената. Човека искаше да го купи дистанционно... Но това е без значение :)
В Неделя ще направя и още 1 парсер за bazar или някой друг (ще видя кое ми е по силите) и другия месец обявите ще са още повече.
Не е като 10 лв. на човек такса поддръжка на месец в някоя панелка в Люлин. :)

В комплексите е повече от нормално таксата на месечна база да е някъде над 100 лв, защото имаш повече от един асансьор и чистачка. ;) Но за жалост малко хора си дават идея за това.

Според мен този сайт ще и докара доста клиенти. Силно ти пожелавам успехи.
 
Днес бях решен да направя парсер за bazar.bg, но какво да видя.. Отварям сорс кода и гледам cdn на focus.bg (демек и те дърпат от imot.bg обявите) и се отказах...
Ще ръчкам OLX сега..
 

Горе