Include проблем

FEN0MENA

Registered
Здравейте, имам още едно въпросче. Inlud-вам, footer.php(който се намира в главната директория /) в index.php(който се намира във /video) и съответно header.php си търси файловете във /video, как фиксна този проблем(да си търси файловете в /) и всичко да си излиза добре, благодаря предварително.

FEN0MENA каза:
Здравейте, имам още едно въпросче. Inlud-вам, footer.php(който се намира в главната директория /) в index.php(който се намира във /video) и съответно header.php си търси файловете във /video, как фиксна този проблем(да си търси файловете в /) и всичко да си излиза добре, благодаря предварително.

video/index.php
../footer.php
../header.php

аз така го разбирам:

имаш индекс който се намира в папка Видео а в тоя индекс инклудваш фоотер и хедър така ли?

FEN0MENA каза:
Да, има индекс в /video и се опитвам да include header.php и footer.php които се намират в /

еми лесно

index.php

Код:
<?php
include "../header.php";

include "../footer.php";
?>

Да и аз така го правяно, но не излиза както трябва. Например ако има изображение в header-a(което се намира в /images), в моя случей изображениео ще се търси в /video/images(и евентуално няма да се покаже картинката, защото /video/images не съществува.

Друг вариант няма ли? Защото тоя хедър и футър го ползвам в 2 идекса и всичко ще се омажи...

embaka каза:
ами в тоя случай променяш пътя на тея images от heder и footer така ../images/

Да и тва е вариант, но ако тея пък сникми ги използва за друго място :D в главната директория? дето са хедър и фоотер? Какво прайм тогава, има друг начин, създаваш си отделен хедър и фотер за видео и за другата директория :) според мен...тва е шанса щот мн са оплитат директориите.

правиш си в двете директории папка blocks, копираш само хедъра и футъра от директорията и в двата индекса зареждаш

include 'blocks/heder.php';
include 'blocks/footer.php';

Back
Горе