Intel дава $1 млн. награда за малки и стилни персонални комп

Статус
Not open for further replies.

m0ralezz

Registered
olpc.jpg


Американската компания Intel обяви, че ще предостави награда до 1 млн. долара за този дизайнер или производител, който проектира и създаде най-малките и най-стилните домашни персонални компютри на база на технологията Intel Viiv, оптимизирани за медийни приложения, използващи процесорите Core 2 Duo на Intel.

Системите ще бъдат оценявани по стил, акустика, функционалност и възможности.


Състезанието се нарича „Процесорно предизвикателство” и в него могат да участват разработчиците и производителите на персонални компютри по целия свят. В голямата награда са включени средства, предназначени за подпомагане на масовото производство на системата победител, както и финансиране на маркетингова дейност.


Системите, представени по време на конкурса, ще бъдат оценявани в началото на следващата година, като сред членовете на журито са президентът и главен изпълнителен директор на Intel Пол Отелини, отговорникът за съдържанието на списанието ”PC Magazine” Майкъл Милър, редакторът на списанието “GQ magazine” Кевин Синтумуанг и др.


Очаква се победителят да бъде обявен по време на Intel Developer Forum (IDF), насрочен за 20-22 март 2007 г. в Сан Франциско.

източник: http://investor.bg
 
Статус
Not open for further replies.

Горе