JavaScript - Поздрав

fena

Super Moderator
Идеята е такава: Ако е примерно след 18 часа и не преди 24:00 да ви казва "Добър вечер!" и от 24 до 8 да казва "добро утро" и т.н.


Код:
<script language=JavaScript>
var h=(new Date()).getHours();
if (h > 23 || h < 7) document.write("Спокойна нощ !!!");
if (h > 6 && h < 12) document.write("Добро утро !!!");
if (h > 11 && h < 19) document.write("Добър ден !!!");
if (h > 18 && h < 24) document. write("Добър вечер !!!");
</script>

Предполагам схванте какво да промените по свое желание. :wink:

DEMO
 
<span style="font-size:24px" >
<script language=JavaScript>
var h=(new Date()).getHours();
if (h > 23 || h < 7) document.write("Спокойна нощ !!!");
if (h > 6 && h < 12) document.write("Добро утро !!!");
if (h > 11 && h < 19) document.write("Добър ден !!!");
if (h > 18 && h < 24) document. write("Добър вечер !!!");
</script>
</span>

там кадето пише 24 трябва да напишеш тазмера които желаеш
 
Maistorcheto каза:
на тва как мога да му овелича шрифта че нещо ми се вижда много малак
Или пък :

<script language=JavaScript>
var h=(new Date()).getHours();
if (h > 23 || h < 7) document.write("<font size='размера'>Спокойна нощ !!!</font>");
if (h > 6 && h < 12) document.write("<font size='размера'>Добро утро !!!</font>");
if (h > 11 && h < 19) document.write("<font size='размера'>Добър ден !!!</font>");
if (h > 18 && h < 24) document. write("<font size='размера'>Добър вечер !!!</font>");
</script>
 
Хора... вие на ИЕ ли сте бе? сложи му кирилизация на туй нещо немога да го видя както трябва :?
 
бате, това е само скрипта, като го интегрираш в някоя страница естествено че ще има кирилица страницата. А какво пише може да видио и от самия код, толкова е прост че дори аз го разбрах ;)

може просто да дадеш view -> encoding -> cyrilic
 
абе хора много ви се моля да ми кажете нещо понеже си правя сайта на dreamweaver: www.smartphones-world.free.bg та въпросът ми е къде точно да слагам сички тия скриптове за да знам къде да ги поставя на страницата
 
Зависи от скрипта :wink:
Например този скрипт за да ти дава поздрава,го слагаш да кажем в клетка на таблица или където искаш :wink:
Абе за всеки е различно :wink:
бтв и аз имам php скрипта,ако искате да го постна :?:
 

Горе