Javascript: изпращане на куки

sizif

Registered
Здравейте!

Да речем имам Js функция:

function GetValue()
{
niz="abcd";

//изпращане на куки с име "rd1" и стойност стойността на niz

if(кукито е записано успешно) return true;

return false;
}

Функцията в този си вид е малко абсурдна, но ме интересува как да изпратя кукито с желаната стойност и как да му задам времето на валидност. Интересуват ме 2 варианта:

1) как да задам валидност до затваряне на прозореца
2) и валидност за определено време, напр до 1 час след изпращането

Не става дума 1) и 2) да са алтернативи във функцията, а как да задавам тази стойност при изпращане на куки с Js.

Благодаря предварително!

Rushvet,

не успях да се справя, макар че линка, к си ми пуснал е наистина полезен и ме ориентира в известна степен.

Как да накарам кукито да е активно само докато браузъра е отворен?

http://209.85.135.132/search?q=cach...+бисквитка+затваряне&cd=3&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

Като по интересен пасаж е:
Вече споменах, че не може иформация да се съхранява дълго в сесия. Все пак можете
да превъзмогнете това ограничение, като използвате сесии заедно с бисквитки. Ако по
време на сесия се предава информация чрез бисквитки, можете да зададете времето за
съществуване на бисквитките да е по-дълго от времето на работа на браузъра чрез
настройката session.cookie_lifetime в php.ini файла. Запомнете обаче, че заедно с
информацията на компютъра, ще бъде съхранен и идентификаторът н сесията, което
може да ни създаде проблеми по-късно.
За създаване на бисквитка използвайте функцията setcookie() с подходящо име. При
създаването й може да зададете също така и следната информация:
- Име на бисквитката (това поле е задължително)
- Стойност на бисквитката (например потребителско име на потребителя)
- Време в секунди, за което ще изтече валидността на бисквитката(Това време се
базира на формата на отчитане на време в UNIX, но може да го зададете чрез израза
time()+60 * 60 * 24 * 365

Което ще рече, че ако нямаш настройка на браузъра кокитата да оставят след затваряне на браузъра-Не би трябвало да съществуват.
Можеш и да си сложиш малко време за съществуване на бисквитката, така че да си сигурен че ще бъде изтрита.

Rushvet,

налага се да изпратя кукито с Js, не с РНР. Бих използвал сървъра, защото със сесии и кукита в PHP работя добре, но в случая нямам алтернатива и трябва да използвам Js.

Първия ти линк, който е за Js куки ме оринетира, но някъде изглежда бъркам, защото въпреки че задавам 0 кукито остава и след затваряне на браузъра.

F1r3Fl3x,

благодаря за линка и за информация, който си цитирал. Ще погледна статията.

Дали го създаваш с ПХП или ДЖС няма много голяма разлика. Запазват се параметрите при създаване и в двата случая. Имам предвид "Настройките" на бисквитката са едни и същи.

F1r3Fl3x,

благодаря много за линка!

Rushvet,

благодаря ти, че проследи темата докрая +1т

Back
Горе