Javascript със малък delay

AnyB1s

Registered
Здравейте,
искам да попитам как мога да направя следното:
понеже имам едно малко сайтче, което зарежда линковете без да зарежда цялата страница, и функцията която зарежда страниците е следната:
loadcontent(4); примерно.
Обаче ми се наложи 1 страница да я направя да е php и има $_GET и като в адрес бара има стойност не мога да си зареждам страниците. За това искам да направя следния линк
имам един линк пример:
<a href="index.php">linka</a>
и след малко да зарежда избрания от мен content.
Аз го направих така, но не стана :(
Код:
 <a href="index.php" onClick="setTimeout('loadContent(5);')',2500);" class="glavenlink">Линка</a>
Благодаря предварително!

добави return false; в onclick. ако го няма браузъра изпълнява onclik и веднага след това отваря url -а, който си дал в href="xxxx":

<a href="index.php" onClick="setTimeout('loadContent(5);')',2500); return false;" class="glavenlink">Линка</a>

То и неговото си става, само дето го е написал грешно, аз не обърнах внимание:

<a href="index.php" onClick="setTimeout('loadContent(5);')',2500); return false;" class="glavenlink">Линка</a>

трябва да е

<a href="index.php" onClick="setTimeout('loadContent(5)',2500); return false;" class="glavenlink">Линка</a>

Пич, всичко работи както трябва, тествах го при мен. 2,5 сек след като кликна на линка се вика js функцията. НЯМА как едновременно да ти работи href и onclick в този случай. Я дай малко повече код или къде да видим какво изобщо се опитваш да направиш.

Код:
<script type="text/javascript">
	function startLoading() {
	  Element.show('mainAreaLoading');
	  Element.hide('mainAreaInternal');
	}
	function finishLoading() {
	  setTimeout("Element.show('mainAreaInternal');",1600);
	  setTimeout("Effect.toggle('mainAreaLoading');", 500);
	}

function loadContent(id) {
	  startLoading();
	  new Ajax.Updater('mainAreaInternal', 'getpage.php', {method: 'post', postBody:'content='+ id +''});
	  finishLoading();
	}

</script>
това ми е функцията с която си зареждам съдържанието
Код:
<a href="javascript:loadContent(6)" class="glavenlink">линкче</a>

Слагам го така :

<script type="text/javascript">
function startLoading() {
Element.show('mainAreaLoading');
Element.hide('mainAreaInternal');
}
function finishLoading() {
setTimeout("Element.show('mainAreaInternal');",1600);
setTimeout("Effect.toggle('mainAreaLoading');", 500);
}

function loadContent(id) {
startLoading();
new Ajax.Updater('mainAreaInternal', 'getpage.php', {method: 'post', postBody:'content='+ id +''});
finishLoading();
}

</script>

<a href="index.php" onClick="setTimeout('loadContent(5)',2500); return false;" class="glavenlink">Линка</a>

кликам и се вика фунцкията loadContent. кое не работи всъщност?

Back
Горе