Language система съм измислил, ама..

Rex

Registered
Здравейте !

Измислих преди време една система за смяна на езика на страницата. Тя беше базирана като на phpbb форума ми. Бях направил да се инлудва един конфиг който е досущ като на language конфига на форума. Обаче понеже след година компютърът ми се прецакна и трябвше да събирам пари за нов. И така така с още 1 - 2 години и аз съвсем забравих как съм го писал този скрипт. Направо се чудя как съм го направил..


Някой ще ми помогне ли да го направя отново ???

//

В конфига се пише напр. :

$lang['Index'] = 'Начало'; - bg config
$lang['Index'] = 'Index'; - en config
$lang['Index_page'] = 'index.php'; bg config
$lang['Index_page'] = 'indexen.php'; en config

в сорс кода се пише: <a href="{Index_page}">{Index}</a>
и като цъкнеш за смяна на езика (български), от индекс ще стане на Начало.

//

Моля помогнете ми... моляя :cry:
 

Rex

Registered
добре, но би ли ми дал примерен код ??

аз го разбирам ама като незнам как да го направя.. всичко съм забравил.. много малко неща и функции помня как се пишат.. :(
 

Dido_net

Registered
Rex каза:
добре, но би ли ми дал примерен код ??

аз го разбирам ама като незнам как да го направя.. всичко съм забравил.. много малко неща и функции помня как се пишат.. :(
Примерно:

ланг файловете:

- lang.en.php
<?php
define("_SITE_", "сайта на english");
?>



- lang.bg.php
<?php
define("_SITE_", "сайта на български");
?>



сайта:

<?php
$lang=$_GET['lang'];
if($lang=="en" and !isset($lang)){include("inc/lang.en.php");} else {include("inc/lang.bg.php")}

echo _SITE_;

?>


тва трябва да е :)
 

Rex

Registered
Получих тази грешка: Parse error: parse error, unexpected '}' in C:\дггддссдг\test\index.php on line 3
:roll:

едит:

като променя от } на )

получавам:

Parse error: parse error, unexpected ')' in C:\асфас\test\index.php on line 3

като ги махна:

Parse error: parse error, unexpected T_ELSE in C:\Program асфасф\test\index.php on line 3
 

Rex

Registered
хехееее.. суупер ! Благодарско, но имам още 1 въпрос

значи, слагам в lang.en.php ред на име:

define("_eng_", "сайта на english");


в кода на индекс страницата пиша:

<?php echo _SITE_ ?>
<?php echo _eng_ ?>

Добре то, ама ми дисплейва само това от _site_ (сайта на български)
А това _енг_ не го изписва.. то го изписва де, ама излиза както е написано.. не да го промени както е в езиковия файл.

Защо така ?

Или ако не схващам начина на кода, то.. :

* Или не барам нищо и пиша в кода на индекс страницата:

<br><?php echo _SITE_ ?>
<br><?php echo _SITE_ ?>

и изписва 2 пъти: сайта на български.. не би трябвало ли да изписва и на английски ?


Нещо в принципа на кода се бъркам.. как действа... как се сменя от английски на български..

или да се слага кода:

<?php
$lang=$_GET['lang'];
if ($lang == "")
{
include('lang.bg.php');
}else
{
include("lang.$lang.php");
}

echo _SITE_;

?>

в бг страницата

а в английската:

<?php
$lang=$_GET['lang'];
if ($lang == "")
{
include('lang.en.php');
}else
{
include("lang.$lang.php");
}

echo _SITE_;

?>

и да си ползват различните конфиг файлове.. ??
 

mizarck

Registered
Чакай
защо да сменяш първия инклуд
ето как действа кода

<?php
$lang=$_GET['lang']; // взима стойноста на lang чрез гет или по просто казано в урл-то има едно index.php?lang=bg това задава стойноста която е bg
if ($lang == "") // тук проверяваме дали има такава стойност и ако няма инклудва lang.bg.php а ако има стойност то инклудва lang.СТОЙНОСТА.php
{
include('lang.bg.php');
}else
{
include("lang.$lang.php");
}

echo _SITE_;

?>
и по този начин си сменяш езика члез линкче
няма нищо сложно

edit:
Rex каза:
Все същото си е.. изпизва ми _eng_ вместо "сайта на английски"

в грешка си ако след променливата няма ; то след ния некакъв код не се изпълнява и за това ти дава _eng_ место "сайта на английски"
 

Rex

Registered
Уф че съм бил зле :lol:

За пореден път ми помагате.. незнам как да ви се отблагодаря.... излишно е да казвам, че сте супер :twisted: :?:

Благодаря много, ама много много много !!!

The best :wink: :wink: :wink: :wink:


ПС: Работи всичко пиерфектну :p
 

Dido_net

Registered
jooorooo каза:
Rex
а я кажи как си напраил тва с аватара.. много радва :)

ми, правиш един архив, примерно asdf.rar и в него ти е txt-то :)
отваряш cmd, пишеш cd Desktop (ако файла е на десктопа), след тва пишеш copy kartinkata.gif + asdf.rar izhod.gif и на десктопа имаш izhod.gif :lol:
 

Rex

Registered
може и такава да е командата.. истината е, че братчед ми направи "аватара" само го гледах като ми го направи:)
 

Горе