crystalline
Registered
здравейте
имам елементарен сайт писах на php и html/css.
използвам метода include и имам съвсем стандартен индекс
така всъщност зареждам само съдържанието на отделните страници, искам обаче да приложа система за смяна на езика (която в последствие ще се наложи да сменя 4 или повече езика).
ии понеже никога не съм работил правил такава с-ма си нямам и бъкел понятие как става номера...потърсих уроци по въпроса, но не намерих такива...ако има такита в сайта, но съм пропуснал да ги забележа се извинявам...
та...бих искам да ми дадете прост пример за сняма на езиците на сайта, т.е. language=fr, language=de, language=bg и т.н. и това да става за съответната страница (а не да се налага да слагам линкове като луд на всяка една страница...което си е жив суисайд).
благодаря предварително
поздрави 8)
имам елементарен сайт писах на php и html/css.
използвам метода include и имам съвсем стандартен индекс
Код:
<?php
include("header.php");
?>
<?php
switch($_GET['page'])
{
case "oage1": include('page1.php'); break;
case "page2": include('page2.php'); break;
case "page3": include('page3.php'); break;
case "page4": include('page4.php'); break;
case "page5": include('page5.php'); break;
default: include('intro.php');
}
?>
<?php
include("footer.php");
?>
така всъщност зареждам само съдържанието на отделните страници, искам обаче да приложа система за смяна на езика (която в последствие ще се наложи да сменя 4 или повече езика).
ии понеже никога не съм работил правил такава с-ма си нямам и бъкел понятие как става номера...потърсих уроци по въпроса, но не намерих такива...ако има такита в сайта, но съм пропуснал да ги забележа се извинявам...
та...бих искам да ми дадете прост пример за сняма на езиците на сайта, т.е. language=fr, language=de, language=bg и т.н. и това да става за съответната страница (а не да се налага да слагам линкове като луд на всяка една страница...което си е жив суисайд).
благодаря предварително
поздрави 8)