Link: инфо за домейни на кирилица

Smirnoff каза:
Прочетете това, аз от 2 - 3 дни се чудех
защо няма домейни на кирилица и вече
разберах. Вижте и вие :arrow: ето от тук

Добра информация :?:
Честно казано никога не съм се чудил за какво няма на кирилица домейни .. но ми беше ясно че няма , а причините са логични :wink:

Информацията наистина е добра ама то като помислиш малко може и да се сетиш защо не е изгодно ама надали някой ще се замисли.
Попринцип аз никога не сам се замислял затова :)

Много добра информация :wink: .

Голяма боза е било това домейн на кирилица. А кой ли казва на хората, че за да ползваш домейн на кирилица ти трябват програми, а като регистрираш домейна на кирилица, той не е свободен на латиница :roll: .

Преди бях чел че създателите на авант браузер разработват софтуера си така че ако сайта ти е tvoqsait.com и ти напишеш твоясайт.ком той ще ти го отвори,а не като сегашните браузери трябва да е на латиница,ако се направи това от собстениците на авант браузер и обратното (от латиница на кирилица) може да се избегне това с инсталирането на Бг на компа на чужденеца :?:

hishnika каза:
Преди бях чел че създателите на авант браузер разработват софтуера си така че ако сайта ти е tvoqsait.com и ти напишеш твоясайт.ком той ще ти го отвори,а не като сегашните браузери трябва да е на латиница,ако се направи това от собстениците на авант браузер и обратното (от латиница на кирилица) може да се избегне това с инсталирането на Бг на компа на чужденеца :?:
Обаче пак ще трябва да се купува латински домейн.
А ние говорихме ако си купим кирилизиран домейн какво става.

Smirnoff каза:
Какво става ?!?

hishnika каза:
Smirnoff каза:
Какво става ?!?

Чети де, линка който съм дал и постовете на потребителите :wink:

Ами четох го но според мен ако имаше такива домейни и се вложи тази идея дето съм описал по нагоре невиждам проблем,уиндолса си има кирилизация във него и не виждам какъв проблем може да им създаде,а и там този пример дето е даден за чужденеца,ако сайта ти е написан изцяло на БГ,той никога няма да може да прочете информацията(освен ако не знае Бг)Ако вече сайта има два или повече езика това е друго,но ние говорим за БГ домейн и той да се използва САМО ОТ БЪЛГАРИЯ,затова не виждами никакъв смисъл във това той да дава визитка на чужденец като знае че тези домейни са само за България,мн сори ама този дето е писал примера да помисли по добре и като обмисли да напише пак!

Back
Горе