Linux неволи

djman

Registered
Тегля Ubuntu 9.10 alternate - два пъти инсталирам, не иска да буутне операционната система. Само grub -> логото на убунту и до там, после някаква "аварийна конзола" busy box...

Пробвам да инсталирам от лайв диска - еми иска да прави RAID и това е...

Та, два въпроса ->
- Как да се реши проблема с буутването?
- Как да избера да НЕ Е RAID и да избера на кой дял да инсталира /чрез Лайв диска/ ?

Благодаря много!

djman каза:
Тегля Ubuntu 9.10 alternate - два пъти инсталирам, не иска да буутне операционната система. Само grub -> логото на убунту и до там, после някаква "аварийна конзола" busy box...

Пробвам да инсталирам от лайв диска - еми иска да прави RAID и това е...

Та, два въпроса ->
- Как да се реши проблема с буутването?
- Как да избера да НЕ Е RAID и да избера на кой дял да инсталира /чрез Лайв диска/ ?

Благодаря много!

Направил ли си пъртишъна да е Ext2 за инсталация на линукс. Ако не си е хубаво да го направиш. Ако всичко това е изпълнено не би трябвало да ти прави проблеми, а това с RAID е странно защо ти излиза, с колко хард диска си?

alex95_bg_2 каза:
Ми избери си друг линукс :)
И raid.. дали не има в предвид lvm? Защо пък raid да е избрал

И това го мислих, сложих на vmware много дистрибуции - suse, mandriva, fedora, debian, не ми харесаха... :D

Имам 2 харддиска, като с версии 9.04 и по-ранни няма проблеми, но с 9.10 има. Затова - сложих 9.04 и ъпдейтнах до 9.10, въпреки че не исках това... Но както и да е.

А иначе GParted ми разпознаваше някакъв софтуерен /явно/ RAID, и поотделно 2-та харддиска /sda sdb/, но инсталатора вижда само въпросния раид..

djman каза:
alex95_bg_2 каза:
Ми избери си друг линукс :)
И raid.. дали не има в предвид lvm? Защо пък raid да е избрал

И това го мислих, сложих на vmware много дистрибуции - suse, mandriva, fedora, debian, не ми харесаха... :D

Имам 2 харддиска, като с версии 9.04 и по-ранни няма проблеми, но с 9.10 има. Затова - сложих 9.04 и ъпдейтнах до 9.10, въпреки че не исках това... Но както и да е.

А иначе GParted ми разпознаваше някакъв софтуерен /явно/ RAID, и поотделно 2-та харддиска /sda sdb/, но инсталатора вижда само въпросния раид..

може би в старите версии на ОС няма драйвър за RAID контролера и за това не ти го е показвал до сега. по-новите дистрибуции явно го имат, от там идва и това. все пак е линукс

Пробвай нещо като Slackware/Debian/CentOS/SuSE
Какво всички сте се влюбили толкова в това убунту

r0073x каза:
Пробвай нещо като Slackware/Debian/CentOS/SuSE
Какво всички сте се влюбили толкова в това убунту

По-горе казах -> не ми харесват :)
Та, темата е приключена.. Благодаря :)

Back
Горе