Здравейте! Искам да задам няколко въпроса към тези, които ползват Linux. Реших да го пробвам как е, защото трябва за офиса да си лицензирам софтуера пък не ми се дават много пари. До колкото съм запознат за Linux има доста алтернативни програми. Мен главно ми трябва да може да се пусне интернет, офис пакет да се набират разни документи на Word, Exel и евентуално нещо на Power Point. В общи линии стандартните неща. Попрочетох в интернет и така дистрибуцията Ubuntu ми препоръчаха за преминаване от Windows към Linux (за начинаещи). Та въпросите са ми следните:
1. На каква файлова система трябва да ми е харда за да върви Linux? Става ли NTFS или не е препоръчително? Ако не е на NTFS или FAT, ако закача харда си някъде ще го открива ли Windows примерно?
2. Как мога да си разделя харда без да го изпразвам? Разбрах, че с Partition Magic става номера, ама сигурна ли е работата?
3. Според вас Ubunto ли е най-подходяща дистрибуция за начинаещи потребители?
1. На каква файлова система трябва да ми е харда за да върви Linux? Става ли NTFS или не е препоръчително? Ако не е на NTFS или FAT, ако закача харда си някъде ще го открива ли Windows примерно?
2. Как мога да си разделя харда без да го изпразвам? Разбрах, че с Partition Magic става номера, ама сигурна ли е работата?
3. Според вас Ubunto ли е най-подходяща дистрибуция за начинаещи потребители?