Linux uninstall

lokopi4a

Registered
Немога да си унинсталирам линукса моля помогнете ми искам да го махна защото ми пречи.Прецака ми се и не искам да го преинслирам ми направо да го махна от компа за винаги.Впрочем аз имам уиндоус и линукс.Имам хадрове C,D,E Инстлирах го в D и то изчезна (няма го) но линукса си тръгва(Немога да го виждам под уиндоус)Моля кажете ми как да махна тази гадост!AlXxmDDq

Еми изтрий целия дял дето е линуха ако нямаш нищо друго важно :wink:

как точно да го направя?Като под уиндоус го няма и линукса немога да го стартирам?

Start Menu -> Control Panel -> Performance and Maintenance -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Managment.
Там се виждат всичките части на диска, маркираш и от менюто на десния бутон на мишката триеш. Само че не знам защо не иска да ти се стартира Линукс-а? При включване на компютъра пита ли те нещо или направо зарежда Уиндоус-а?
Windows използва FAT или NTFS формат на дяловете, а Linux друг вид формат - ext и swap, затова не се виждат. Ако имаш нещо ценно в дяла на Linux-a кажи да потърся една програмка из моите архиви, с която се копираше от ext дял.

добре като го изтрия как да си го възтановя?и сигорен ли си че напълно ще го изтрия и после като си рестарирам компа няма да ми излиза да си изибирам убунту или уиндоус?

1) - необиждаи нещо което не си му видял функциозноста.
2)Линукс си инсталира Груб мениджар Инфо
3) Този груб е настроен да стартира линукса.И щом него го няма ....става една мацаница.За целта погледни 4.
4)Пусни диска на Windows,дай му поправка,ще ти се отвори конзола/команден-порт/дос,както искаш го наречи.Втре пишеш fixmbr,понеже Windows пише в този дял на диска(мбр) ще си възтонови система да ботва Windows.И груб маниджара ще се изтре.Надявам се да си ме разбрал какво ти обеснявам защото е малко дълго.

И много жалко,че напускаш окончателно линукса до колкото разбрах.Помисли пак.Ако има нещо насреща съм до колкото мога да помагам,а й не съм само аз с линукс.
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
edit://
mbr = Master boot record
И после си инсталираш след като си се бърнал на бозата партишан меджик и си дялкаш дяла с Linux :cry: и го присъединяваш към дяла който искаш...или който е бил преди.

Може и да не го напусна но просто ми писна че неможах да го орпавя

lokopi4a каза:
Може и да не го напусна но просто ми писна че неможах да го орпавя
Епа нали ми имаш скайпа.Нали постоянно съм в web-туриста.Имаш нужда-питаш.И да те е срам нищо никой не се родил научен.Ако има такъв който го тварди това нека ми се обади.Като ти трябва нещо или искаш нещо да знеш питай.(стига да съм пред компа:))

index каза:
1) - необиждаи нещо което не си му видял функциозноста.

Много правилно. Аз в момента имам и Линукс и Уиндоус. Прехвърлих много дистрибуции (Mandriva, Kubunto, Debian) и се спрях на openSUSE.

Back
Горе