localhost...wtf как беше ?

• Автор Автор muses
  • Начална дата Начална дата

muses

Registered
здравейте,
попрницип се справям с локалхост-а и т.н., но от няколко месеца не съм пипвал и сега въобще не мога да се сетя (след успешна инсталация на ХАМП) коя папка точно трябваше да изтрия за да може да качвам в нея и да се появява на локалхост адреса в браузъра...накратно искам да разкарам Welcome to XAMPP for Windows Version 1.5.4a индекса. умело предположих, че това трябва да е C:\Program Files\xampp\xampp\htdocs. ноо..ако махна всичко от там няма ефект.

адски елементарно, но явно забравям нещо...та надявам се да сте ме разбрали и да ми помогнете =)
благодарен предварително

ако махнеш всичк от там -по добре си прейнсталирай xamppa..

Тай има файлове който треа да са си там!

добре, аз ще го преиснталирам...въпроса е как да го наглася да имам папка, в която като кача съдържанието да се появява на http://localhost ? нямам абсолютно никакъв спомен как съм нагаждал преди година..от тогава не ми се е налагал реинстал, та сега не мога да го наглася...

Takа при мене е в Д:/ но мисля,че ще се справиш... сам
D:\xampp\apache\conf\httpd.conf
Oтваряш, намираш ...
DocumentRoot "D:/xampp/htdocs"
И редактираш....

това съм го сторил...

...
#
DocumentRoot "D:/local"

#
...

но няма ефект
всъщност за мен няма значение (в момента) къде ми е локал-а. въпроса е да го подкарам...не мога обаче. нвякаки идеи ?

хм..аз рестаратирах апаче-то
(1. Щтракаш с десен бутон на My Computer и избираш Manage
2. От отворилия се прозорец отиваш на Services and Applications/Services (дървото в ляво)
3. От показалия се списък в дясно със Services избираш Apache-то и щтракаш на Restart.)

ноо все пак не мога да подкарам да ми отвори D:/local.
изписва ми

Access forbidden!
You don't have permission to access the requested directory. There is either no index document or the directory is read-protected.
If you think this is a server error, please contact the webmaster.
Error 403..бла бла

Back
Горе