Login

fena

Super Moderator
Така, искам да използвам система за login, но искам да я използвам така че след като се логне човек да му се появяват още линкове(от менюото), нали преди да се е логнал да са недостъпни, или пак да си стоят там но да нямат адреси или нещо такова, но просто преди да се логне да неможе да достигне до тях дори да ги знае

Как мога да го направя?

Разгледах и 2та урока но те са до нови страници...

най простото за което се сещам е със сесий.Значи когато се логне имаш отделен файл в който е менюто т.е. като се логнеш проверяваш за сесия и ако има инклудваш файла, а ако няма ...не се инклудва.. :)

ми ми ми ... виж в уроците 2 урока за логин скрипт с и без mysql след това виж урока за сесиите.После си направи това меню което искаш да се появи като се логнеш и като разбереш как се бачка със сесиите го инкудни ако има сесия и така...

bafitu каза:
ми ми ми ... виж в уроците 2 урока за логин скрипт с и без mysql след това виж урока за сесиите.После си направи това меню което искаш да се появи като се логнеш и като разбереш как се бачка със сесиите го инкудни ако има сесия и така...

Ей това нещо не успях да го направя...ако има :?

http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=300
Код:
<?
session_start();

?>
<?
//Проверява има ли отворена сесия и ако няма ни изкарва "Нямате достъп до тази страница"
//Ако има променливата $potrebitel приема стойноста на сесиината променлива
// която в случая е bobi
if (isset($HTTP_SESSION_VARS['potrebitel']))
{
$potrebitel=$HTTP_SESSION_VARS['potrebitel'];

}
else
{
echo "Нямате достъп до тази страница";
exit;
}
echo "Здрасти за втори път ";
echo $potrebitel;
echo "<br><a href=pro2.php>Next</a>";
?>
само променяш последните 3 реда т.е.
да стане примерно това:
Код:
echo "Здравей, ";
echo $potrebitel;
include("fail.php");
вече незнам колко е сигурно защитено.А и още нещо много важно , при логин скрипта гледай да се регистрира сесия.Така като гледам и в 2-та скрипта има така , че ... успех :)
Повече немога да помогна защото ме няма.

Back
Горе