Marquee обаче да скролира на долу и на горе

G

Guest

Guest
искам такова нещо за последни теми от форума на index-a ми и всяка тема да си е линк можели така или не?
 

Admin

Registered
http://web-tourist.net/login/login/newsearch.php?wtsearch=n&newsearch=%EF%EE%F1%EB%E5%E4%ED%E8%2B%F2%E5%EC%E8+phpBB


За скролирането не помня къде беше кода. :?
Може да се сглоби нещо ако го намеря.
 
G

Guest

Guest
$user="user на базата данни";
$pass="pass на базата данни";
$db="име на базата данни";

тжа за форума ли се отнася
 

Admin

Registered
Може да питаш в http://bg-science.info/ как са го направили.
Админа на http://bg-science.info/ влиза тук но не често.
Иначе щеше да ти помогне.

Пиши му едно ЛС за дапогледне темата . :wink:
 

Admin

Registered
pcmaistor каза:
$user="user на базата данни";
$pass="pass на базата данни";
$db="име на базата данни";

тжа за форума ли се отнася

Да!
Името, усера и пасс-а на базата данни на твоя форум.
 

Soul_Stealler

Registered
Ето го кода на админа:
Код:
<marquee behavior= "scroll" align= "center" direction= "up" height="200" scrollamount= "2" scrolldelay= "2" onmouseover='this.stop()' onmouseout='this.start()'>ТЕКСТА ТИ</marquee>
 

Admin

Registered


<marquee behavior= "scroll" align= "center" direction= "up" height="200" scrollamount= "2" scrolldelay= "2" onmouseover='this.stop()' onmouseout='this.start()'>
<?


$user=""; //DB user
$pass=""; //DB pass
$db=""; //DB name
require ("config.php");

$broi_temi="20"; // Колко последни теми да показва
$broi_bukvi="35"; //До колко букви от заглавието на темата да показва
mysql_connect(localhost,$user,$pass);
mysql_select_db($db) or die( "Unable to select database");
$query="SELECT c.topic_time , c.topic_title,c.forum_id,c.topic_id, c.topic_replies,c.topic_type FROM phpbb_topics c, phpbb_forums f WHERE c.forum_id=f.forum_id and f.auth_view like '0' ORDER BY c.topic_time ";
$result=mysql_query($query);
$num=mysql_num_rows($result);
mysql_close();
$ii=$num-$broi_temi;


for ($i=$num-1; $i>$ii;$i--)
{
$tema=mysql_result($result,$i,"c.topic_title");
$id=mysql_result($result,$i,"c.forum_id");
$topic_broi=mysql_result($result,$i,"c.topic_replies");
$topic_id=mysql_result($result,$i,"c.topic_id");
$topic=mysql_result($result,$i,"c.topic_type");
if($topic=="1")
{$vazna='Важна:';}
elseif($topic=="2")
{$vazna='Съобщение:';}
elseif($topic_status=="1")
{$vazna='Заключена:';}
else
{$vazna='';}

if (strlen($tema)>$broi_bukvi)
{$totchki='...';}
else
{$totchki='';}

$tema=substr($tema,0 , $broi_bukvi);
echo" » $vazna<a href='http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=$topic_id' >$tema$totchki ($topic_broi)</a><br/>";
}


?>
</marquee>


Демо:
http://admin.web-tourist.net/lasttopics1.php
 
G

Guest

Guest
след като Soul_Stealler ми даде кода и аз го направих това ама понеже немам форум и от каде да зема данни да го изпробвам иначе по мнататък ша си интална и форум ама сега сабирам нещата
 

Горе