Microinvest Warehouse Open

Access

Registered
В събота, 30.09 се проведе септемврийската конференция на Линукс за българи. Една от най-интересните лекции напоследък беше представянето на продукта публикуван под GPL на фирма Микроинвест - Microinvest Warehouse Open. Самият продукт изглежда много добра идея, а и Виктор Павлов, който го представи изрази искреното желание на Микроинвест да сътрудничи на всички желаещи да доразработват и ползват продукта. Микроинвест имат два предишни опита да пуснат GPL софтуер, но поради различни причини не се е стигало до успешен резултат. Очевидно този път всичко е успешно и имаме продукт, който може да се ползва. Самата фирма продължава активно да го разработва, и ще запази правото да контролира съдържанието на официалната версия на продукта.
От 01.10 (вчера) те официално обявяват продуката на сайта си, като успоредно с това и започват няколко инициативи, с които искат да стимулират ползването и разпространението му.

Ето и официалното им съобщение:

Днес, 01.10.2006 Microinvest обявява официална версия на безплатния, GNU GPL и Open Source складов софтуер Microinvest Warehouse Open под Linux.
Продуктът е достъпен за сваляне от фирмения сайт.

Microinvest Warehouse Open е професионален складов софтуер, предназначен за широк кръг от потребители – търговски компании, магазини, борси и складове на едро. При изграждането на Microinvest Warehouse Open са използвани съвременни технологии и модерна визия, както и опит при реализацията на такъв софтуер в България.

Проектът е некомерсиален и има за цел да подкрепи развитието на Open Source продуктите в България и да подпомогне навлизането на Linux при потребителите. Ние смятаме, че такъв продукт може да стане популярен и да бъде основа за по-широкото използване на Linux в реалния бизнес, при крайните клиенти.

Софтуерът поддържа стандартните операции – Доставка, Продажба, Ревизия и документи като Стокова разписка и Данъчна фактура. Всичко това позволява продукта да се реализира лесно и да поддържа необходимите функции за работа в реално предприятие на територията на България.

Microinvest ще осигурява непрекъсната поддръжка и развитие на продукта. Всички предложения за разширяване, допълнения и модификации ще бъдат интегрирани и фирмата ще подпомага професионалното развитие на продукта. В Microinvest има специалисти, които могат да окажат помощ при реалните
ситуации за внедряване на продукта.

За подпомагане на навлизането на продукта сред реалните потребители Microinvest прави конкурс в 2 етапа – към 31.12.2006 и към 31.03.2007 година. Условията на конкурса са публикувани на нашия сайт. Повече информация може да намерите на адрес:
http://www.microinvest.net/?LoadPage=ne...

Ние от Microinvest създадохме този продукт с цел подпомагане и навлизане на Linux софтуера при клиентите. С цел по-добра интеграция и по-лесна реализация този продукт е 100% съвместим с комерсиалните версии на фирмата.

Всички модули от продукта са свободни от лицензи и могат да се
разпространяват неограничено. Платформата, върху която е създаден продуктът е C#, mono и MySQL.

Адресът на продукта е http://www.microinvest.net/?LoadPage=wa...

А ето и неофициалното:

Колеги, приятели, фенове и потребители,

След доста усилия и сериозна работа пред Вас е нов складов продукт за масовия потребител, със свободен лиценз и работещ под Linux. Въпреки трудностите, недоверието и многото пречки, продуктът е готов и свободен за използване от всеки.
Един от основните въпроси, които ни задават е защо една комерсиална фирма реализира такъв проект? Отговорът е елементарен: Ние решихме да подпомогнем този потребителски сегмент и да предадем част от опита ни при реализацията на такъв софтуер на компютърното общество в България. Ние също
смятаме, че за да популяризираме идеята на отворените стандарти и свободния софтуер трябва да се предложи реално работещ продукт и потребителите да го използват, а не само да се търсят виновни за слабата популяризация на тази операционна система сред крайните потребители.
Едновременно с това ние заложихме на някои печеливши ходове:
1. Продуктът е съвместим с комерсиалните версии на предлагания от нашата фирма софтуер. Това би позволило на определени компании да използват хибридни системи – Windows + Linux, а не единствено Windows системи. Това е привлекателен вариант за всички, които вече имат изградена система и искат да добавят нови работни места.
2. Microinvest Warehouse Open е напълно самостоятелен, т.е. може да работи само върху Linux платформа и да минимизира разходите за закупуване на софтуер и легализиране на системата.
3. Microinvest подготви рекламна брошура и съпътстващи материали за успешното навлизане на продукта сред масовите потребители. Всеки заинтересован може да получи копия от тази брошура в разумно количество от нашия офис.
4. За да подкрепим инициативата Microinvest създаде 2 конкурса с награди преносим компютър и 32 инчов плазмен телевизор за най-успешно внедряване на продукта при реални клиенти. За повече информация вижте:
5. За улесняване на процеса ние създадохме пълна и подробна
документация на продукта на български език и примерна база от данни, която показва как се използва Microinvest Warehouse Open с реални данни.
6. Общият бюджет на начинанието дотук е около 20 000 лева, което включва изграждането на самия продукт, двата предишни неуспешни опита, рекламната кампания, конкурса за внедряване и допълнителните разходи около организация на цялата дейност. При това, крайният продукт е свободен!
7. Интерфейсът на програмата е интуитивен и лесен за усвояване, като се поддържат всички стандартни клавишни комбинации на комерсиалния ни софтуер. Това позволява на потребителите да преминат от една операционна система към друга дори и без да усетят разлика в държанието на продукта.
8. За по-ефективното разпространяване на приложението ние направихме монолитен инсталатор, който работи върху всички дистрибуции на операционната система Linux. Тук е мястото да благодарим на колегите от BitRock, които повярваха на нашата инициатива и ни предоставиха средства за изграждане на
професионален инсталатор. Завършеният пакет съдържа пълните кодове на продукта, помощта, ресурсите, документацията, изпълнимите файлове и всичко останало, което е свързано с този продукт.


източник: linux-bg.org
 

Горе