Microsoft публикува системните изисквания на Vista

Player_pz

Registered
През седмицата Microsoft най-накрая публикува системните изисквания на бъдещата операционна система Vista. Софтуерният гигант стартира програмата "Get Ready", която ще помогне на бъдещите потребители на тази операционна система да се подготвят за ъпгрейд.

В Microsoft са разделили изискванията към оборудването на две категории: Vista Capable и Vista Premium Ready.

"Capable" системите са предназначени за тези, които искат да модернизират компютрите си, на които спокойно работи Windows XP. Компютрите, които попадат в тази категория, трябва да имат поне 800 МHz процесор, 512 MB памет, съвместима с DirectX 9 видеокарта и твърд диск с обем най-малко 20 GB.

За да се видят всички достойнства на новата операционна система, включително и потребителския интерфейс Aero, трябва по-мощно оборудване - процесор с честота поне 1 GHz, 40 GB твърд диск, 1 GB оперативна памет, DirectX 9 съвместима видеокарта със 128 MB памет. Ще има нужда от DVD-ROM устройство, звукова карта и връзка с Интернет.

Microsoft препоръчва на всички, които тепърва ще си купуват компютър да потърсят на него обозначение Premium Ready. От друга страна, Dell, Gateway, Lenovo и Toshiba, планират да поставят на компютърните конфигурации, които произвеждат стикери с надпис "Vista Ready".

За да помогне на бъдещите потребители на Windows Vista, Microsoft създаде сайта http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/default.mspx/ . Там ще може да се изтегли бета-версия на програмата Vista Upgrade Advisor, чрез която се определя коя версия на Vista ще може да се пусне и дали е нужен ъпгрейд на системата. Преди официалното пускане на Windows Vista в продажба, Microsoft планира да добави нови функционални възможности във Vista Upgrade Advisor.

windows.gif
 

Горе