MVC Framework - какво е това?

misho

Registered
Какво представлява MVC Framework? В УикипедиЯ има описание, схеми, но не ми стана ясно каква е идеята на товар нещо и какво точно представлява.

Модел Видео Контролер: На кратко : дизайна , кода и API-то са отделени на 3 части. Горе долу това. Основата на сайта ти е API , която се грижи за въската примерно с MYsql сервера ( mysql class file ) Модела тие твоят код който пишеше :
if(a = b ) {
$this->mysql->con();
} else {
$this->mysql->error();
}

Видеото ти е файла в който визуализираш това което ти излиза от Модела.

Пример за MVC : codeigniter , доста готин и лесен е за учене.

P.S. при MVC линка определя нещата който се включват в сайта:
site.com/class/function/get_argument_1/get_argument_2/

Начи не е видео ами е view
Model View Controller

Модела ти е клас, в който имаш методи примерно като AddRecord(...) RemoveRecord(...) и вътре в тях си изпълняваш заявки към БД примерно.

View ти е нещо като темплейт. Самия интерфейс.

Controller-а ти е логиката. Вътре си правиш проверки, извикваш методи от моделите, показваш интерфейса чрез viewтата и т.н.

Това е основно. Иначе това как ще ти е линка и какво ще определя няма нищо общо с MVC модела. Такива модели има и при много други езици и не само за уеб.

ПП. За да си пишеш кода по MVC модела (повярвай ми много по-добре структуриран е и по-лесен за промяна) не е нужно да ползваш някакъв фреймуърк. Можеш и сам да си го направиш.

StormBreaker каза:
Начи не е видео ами е view
Model View Controller

Моя грешка ! ! ! ! Аз съм го запомнил като Модел Видео Контролер , явно от :D DVD-to :d

Back
Горе