MySQL - абсолютното начало...

sizif

Registered
Здравейте!

Ако сте видели въпроса ми за странициране при работа с файлове, би трябвало да разберете и набързо проявилия се у мен интерес към MySQL. Не се отказвам от файловете (страницирането при тях все още ми е нужно), но реших да опитам да изпозлвам и БД. Прегледах статията за РНР и MySQL в уроци и започнах да опитвам с примерите едно към едно. Срещнах проблем още в самото начало.

Създаване на бд:
Код:
<?php

$connection = mysql_connect ("db4.awardspace.com", "probna_bd", "******")
 or die ("Ne mozhe da se osyshtestwi wryzka sys syrvyra");

$createdb = mysql_create_db("testova")
or die ("Ne mozhe da se syzdade BD");

echo "BD e syzdadena uspeshno";
?>

Изписва ми следната грешка:

Fatal error: Call to undefined function: mysql_create_db() in /home/www/probna.awardspace.com/baza_1.php on line 6

Вече имам създадена една БД, използвайки phpMyAdmin на БД-сървъра, който ми предоставят от РНР-хоста, който ползвам. Защо когато се опитвам да го направя по този начин не става? Моля, кажете ми къде греша?
Възможно ли е проблемът да е в сървъра, който ползвам - awardspace.com? Ако е така, бихте ли ми препоръчали безплатен РНР-хост, който поддържа и MySQL (имаше едно такова питане тук, но не успях да го намеря)?

ПП: не искам да се заяждам, но попаднах на същата статия и на този адрес:
http://www4u.search.bg/index2.php?ph&c=21&PHPSESSID=249f1f634b833657ff27853238b0a701

Ако автора е един и същ (там е посочен Петър Светославов), моля да ме извините! :roll:

Имаш ли право на повече от една база данни на този сървър?
Как си създал първата база данни?
През phpmyadmin ли?

Погледни това:

http://bg.php.net/manual/en/function.mysql-create-db.php

и по точно-> mysql_create_db() alternative example

пробвай с кода който е даден за пример.

Прав си! Имам право на една,а си мислех, че са три... :o Сега ще изтрия старата и ще се опитам да я създам по този начин. Иначе първата създадох чрез phpmyadmin.
Ако имаш идея за по-добър безплатен хост, моля те, насочи ме.

Изтрих базата данни, но с нея ми се изтри и регистрацията на MySQL сървъра... :( А как да я създам отново чрез кода без да имам потербителско име и парола... Порочен кръг! Явно ми трябва друг хост. Сега трябва да излизам, но после ще погледна адреса, който си ми дал. Благодаря!

Препратката към американския хост не ми зарежда. Ако адресът е верен ще опитам по-късно.
Сега излизам. Лека вечер на всички!

ПП: нов съм, не започнах добре, но тук всички сте страхотни (само ме подсетете като започна да ставам досаден с въпросите)! :D

Back
Горе