mysql проблем

lub4o

Registered
Здравейте имам следния код
Код:
    $hora = mysql_query("SELECT * FROM comments  WHERE novina='$novina' ORDER BY id DESC") or die (mysql_error());

while($com = mysql_fetch_assoc($hora))
                  {
                  echo "
                  Коментари: <br />
                  Потребител:  <br />
Komentar: $com[komentar]<br /> <br />
                  <hr>
";
              }

Значи имам таблици
comments
novini
users
В този код в момента вадя само коментара защото съм задал SELECT * FROM comment въпрос а ми е как мога да изкарам и потребителя, които е добавил коментар ? Как може да стане ?

Код:
    $hora = mysql_query("SELECT * FROM comments  WHERE novina='$novina' ORDER BY id DESC") or die (mysql_error());

while($com = mysql_fetch_assoc($hora))
                  {
                  echo "
                  Коментари: <br />
                  Потребител:  $com[avtor]<br />
Komentar: $com[komentar]<br /> <br />
                  <hr>
";
              }

Като на мястото на avtor слагаш името на полето, кадето се записва автора на коментара ..

Най-вероятно в тази таблица има само ID на автора, което е релация към друга таблица, таблицата с потребителите. Защо бързаш да отговориш преди да си сигурен, че не е така? Ако са спазвани основни правила за проктиране на бази, най-вероятно е точно така.

Забележи, че точката вече ми е дадена, което значи, че решението което съм му дал работи, като не е дал структурата на таблицата, мога само да гадая, за това му предложих този варян с мисълта, че в таблицата comments записва автора на коментара, както се оказа, че е !

Не ти следя точките.
А инъче тук всички имате някаква извратена логика. Май остарявам?

Back
Горе