Nemetschek AG придобива мажоритарен дял в Graphisoft

staf

Registered
Nemetschek AG придоби 54.3% от общо 10.6 млн. акции на унгарската компания Graphisoft, със седалище Будапеща на цена 9 евро за акция. Сделката стана факт след като немската компания упражни кол опцията, договорена с акционерите на Graphisoft на 21.12.2006 г.
Герхард Вайс, Главен изпълнителен директор на Nemetschek AG, оценява стратегическото участие в Graphisoft като важна крачка към засилване на пазарната позиция и продуктовото портфолио на компанията. Съвместно с Graphisoft, Nemetschek заема лидерската позиция на европейския пазар за софтуерни решения в областта на архитектурата, инженерното проектиране и строителството. Сливането на двете компании предоставя изключително добри шансове за постигане на силна пазарна позиция в сектора не само на европейския, но и на световния пазар.

Публичен търг в средата на януари 2007
Управителният съвет ще обяви публичен търг за оставащите 45,7 % от акциите на Graphisoft до средата на януари 2007 г. също на цена от 9 евро за акция.

Graphisoft - мощни решения за проектиране
Graphisoft SE със седалище в Будапеща е компания, специализирана в областта на софтуерните решения за проектиране на сгради. Създадена през 1982 г., днес тя разполага с клонове в Унгария, Германия, САЩ, Япония, Великобритания, Испания и Финландия, 260 служители и надеждна и лоялна дистрибуторска мрежа в целия свят. Над 100,000 потребители в 82 държави използват продуктите на Graphisoft, а водещото предимство на основния продукт на компанията Achicad е в планирането и проектирането. Graphisoft постигна приходи от продажби в размер на 27 млн. евро за 2005 г. и е листвана на борсата в Будапеща.

Nemetschek AG - експерт в проектирането, строителството и управлението на сгради
Nemetschek AG със седалище в Мюнхен е единственият доставчик в света на решения в областта на информационните технологии, обхващащи целия строителен процес – от проектирането до управлението на строителни обекти и недвижима собственост. Над 170,000 именити потребители в 142 страни използват Софтуерните решения на Nemetschek AG на 16 езика, в това число и български. През 2005 г. компанията реализира продажби за 99 млн. евро.

Източник: www.download.bg
 

Горе