K koychev Registered 24 Февруари 2008 #1 Има ли обратна функция на nl2br, която от <br /> да ми го прави \n ???
S skatebord Registered 24 Февруари 2008 #2 Код: $text = "asdasdas <br/> fsdfasd"; $text2 = str_replace("<br/>", "\n", $text); echo "$text";
K koychev Registered 24 Февруари 2008 #3 Мина ми през главата да го напрая със str_replace, просто се чудех дали няма точно такава функция. Благодаря ти все пак.
Мина ми през главата да го напрая със str_replace, просто се чудех дали няма точно такава функция. Благодаря ти все пак.
S skatebord Registered 24 Февруари 2008 #4 Има и функция. Код: <? function br2nl($text) { $text = preg_replace('/<br\\\\s*?\\/?/i', "\\n", $text); return str_replace("<br />","",$text); } ?> Код: <?php $br2nl = br2nl("ред 1 <br/> ред 2"); echo "$br2nl"; ?>
Има и функция. Код: <? function br2nl($text) { $text = preg_replace('/<br\\\\s*?\\/?/i', "\\n", $text); return str_replace("<br />","",$text); } ?> Код: <?php $br2nl = br2nl("ред 1 <br/> ред 2"); echo "$br2nl"; ?>