Notepad++

dakata__92

Super Moderator
Има ли плъгин за четене на коментари като тези?
Код:
/**
     * @description PDO database handle
     * @access private
     * @var PDO database resource
     * */

Свикнал съм си с него и не ми се тегли някакъв по-специлиазиран софтуер по темата. :)
Търся си някакъв плъгин.

Какво ще рече "четене" на коментари? Да види, че променливата е тип PDO и докато въвеждаш да ти изведе възможните методи? Същият въпрос в стак - http://stackoverflow.com/q/4892527/
Аз пробвах doxy it но нещо не останах особено впечатлен, предпочитам си иде-то.

anonimen каза:
Какво ще рече "четене" на коментари? Да види, че променливата е тип PDO и докато въвеждаш да ти изведе възможните методи? Същият въпрос в стак - http://stackoverflow.com/q/4892527/
Аз пробвах doxy it но нещо не останах особено впечатлен, предпочитам си иде-то.
Кое предпочиташ? Сега и него пробвам но ми е тегава комбинацията. Впрочем имах предвид да чете този тип коментари. Примерно викам някаква функция и да ми изпише какъв и е параметъра стринг ли иска масив ли какви са параметрите и .

dakata__92 каза:
Кое предпочиташ? Сега и него пробвам но ми е тегава комбинацията. Впрочем имах предвид да чете този тип коментари. Примерно викам някаква функция и да ми изпише какъв и е параметъра стринг ли иска масив ли какви са параметрите и .
Тегава комбинация, а? ctrl+alt+shift+D, да бе, шегуваш ли се :D
До скоро си ползвах еклипса с php plugin, но намерих phpstorm, което се оказа доста по-добро - изключително добра инспекция на кода - много добра работа ми върши. По принцип е платено, но има 30 дена trial (ако те интересува на лс мога да ти пратя някои работи :)).
https://www.jetbrains.com/phpstorm/
Само като погледнах скрийншота на главната страница и ми потекоха лигите :)

anonimen каза:
dakata__92 каза:
Тегава комбинация, а? ctrl+alt+shift+D, да бе, шегуваш ли се :D
До скоро си ползвах еклипса с php plugin, но намерих phpstorm, което се оказа доста по-добро - изключително добра инспекция на кода - много добра работа ми върши. По принцип е платено, но има 30 дена trial (ако те интересува на лс мога да ти пратя някои работи :)).
https://www.jetbrains.com/phpstorm/
Само като погледнах скрийншота на главната страница и ми потекоха лигите :)
Дааа изглежда ми страшно софтуерче, но не ми се плаща или краква. Пък и ми се струва така голяма програмка 138 МВ при изтегляне само за текстов редактор и то специлиализиран. Е това е нищо естествено просто отбелязвам. Със сигурност би ми било удобно да пиша на такъв редактор но съм свикнал на простотата на Notepad++ и на всичките машини до които имам достъп съм го инсталнал.

NetBeans PHP е безплатна и върши страхотна работа, а работата с remote sources (FTP) и интеграцията с git ми спестява страшно много време

raiden каза:
NetBeans PHP е безплатна и върши страхотна работа, а работата с remote sources (FTP) и интеграцията с git ми спестява страшно много време
Аха. https://netbeans.org/downloads/ от тук мисля да сваля целият пакет със ALL 205 MB.

ПП://
Eeee не откачам направо. Тъпият NetBeans за да го инсталирам ме накара да сваля http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html . Мнооого мразя да ме карат да сваля някакъв софтуер само за да тръгне инсталацията или да работи друг :x :evil: Бъкан с функционалности ама половин час мисли да зареди файла и прочие... :x

netbeans и phpstorm са java-based ide-та. Дака, оплакваш се от 130 МБ, но сваляш 200; живеем в 2015-та. :D

phpstorm си заслужава всеки лев.

djman каза:
netbeans и phpstorm са java-based ide-та. Дака, оплакваш се от 130 МБ, но сваляш 200; живеем в 2015-та. :D

phpstorm си заслужава всеки лев.
Всъщност свалих само 63 MB-товата за php версия. И да късно прочетох че е java базиран. Отворих го с архиватора и видях че е класиран. По големината на инсталатора се ориентирам грубо колко ще се товари. Умният Netbeans за отрицателно време няма и 10 минутки на лаптопа и го махнах. Та той половин час мъдри и мисли. Не ми трябва такъв редактор да ме нервира повече от колкото ще ми помага. Notepad++ е наистина много просто устроен но пък е и много лек. При положение, че тествам на моменти системи които са циклични и взимат огромно количество процесорна мощ за тестове реално не ми трябва и IDE което да тормози компа или по-точно да товари рамта с функционалности, които и сам проследявам. Е наистина е много удобен от към доста функциии но май ми е по-добре с Notepad-чето. :D

Май е време за ъпгрейд :D Или как беше, "...ако ще програмираш и 16 MHz процесор с 128KB RAM ще ти стигне." :D

djman каза:
Май е време за ъпгрейд :D Или как беше, "...ако ще програмираш и 16 MHz процесор с 128KB RAM ще ти стигне." :D
Неее спокойно не е проблема в процесора изобщо в наличието на хардуер или нещо по софтуера на ОС. Просто самият NetBeans е доста добре измислен но самото проверяване на сесиите да връща някакви грешки или да ти помага като прави конекции към инклуднати файлове или класове бави. Свикнал съм или да отговора на момента и да не бави секунда но пак си е дразнещо за мен. Някак си ми се губи натуралното програмиране и дебъгване в което се влюбих за сметка на голямата човешка производителност. Впрочем Notepad++ си е наистина много лек приятен софтуер като е доооооста така разноообразен. Дайте поне някой според вас приятни плъгини, които да си дръпна. Имам тези:
8198152G.png

Пробвай в такъв случай (за спорта) и phpstorm - 30 дни безплатен период (100% функционалност). Интересно ми е мнението ти откъм перформънс как ще бъде (пък и не само) :)

djman каза:
Пробвай в такъв случай (за спорта) и phpstorm - 30 дни безплатен период (100% функционалност). Интересно ми е мнението ти откъм перформънс как ще бъде (пък и не само) :)
Не е въпроса в някаква производителност дразни ме самото претрупване. Свикнал съм да мисля логически а не да се доверявам на програма да ме поправя или да ми напомня или довършва абсолютно всичко. Губи ми се както се казва сладостта. Не съм правил бенчмарк не мисля и да правя. За справка хардуера ми в момента е 4GB RAM с Intel Celeron CPU B800 1.50GHz 1.50GHz. За 10 минутки просто ме отказа. Вярно е, че има функционалност която Notepad++ ще си мечтае в близките години да гони, но пък ме кефи първичното в него. :D Още с инсталирането си и изискванията за Java SE направо така ми бръкна в здравето. Мразя софтуер да ме кара да инсталирам друг за да го подкарам освен ако не е наложително и обосновано като софтуера реално трябва да поне според мен да не се употребява с цел само това приложение да намаже. За пример искам да инстална някоя игра но ми трябва виртуален диск като веднага бих си инсталнал DAEMON Tools.

[offtopic] Абе май ме гони носталгията към Notepad++ !

Впрочем, обикнал съм си го този софтуер просто ще прегледам централката им за разнообразие:
http://docs.notepad-plus-plus.org/index.php/Plugin_Central#D

:D :D :D

Много добър и лек редактор е Sublime Text 3. Има супер много плъгини и package manager.

Въпреки това смятам, че няма по-добро решение от PHP Storm.
При мен върви добре. Ползва около 500МБ памет, за разлика от FF, който към момента в който пиша ползва 1.7GB.

http://www.sublimetext.com/3

gamena007 каза:
Много добър и лек редактор е Sublime Text 3. Има супер много плъгини и package manager.

Въпреки това смятам, че няма по-добро решение от PHP Storm.
При мен върви добре. Ползва около 500МБ памет, за разлика от FF, който към момента в който пиша ползва 1.7GB.

http://www.sublimetext.com/3
Май е така удобен софтуер и френдли настроен. Ще го поразгледам. Я кажете за Notepad++ има ли някъде допълнителни xml добавки за PHP. Тоест да се добавят ключови думи да се дописват и да излизат? Примерно public или __construct или __destruct ги няма. :cry:

Защо не опиташ някое Cloud Based IDE?

Cloud9(c9.io), Koding(koding.com)

Аз лично отдавна ползвам c9. Всичко си ми е там.

eLite каза:
Защо не опиташ някое Cloud Based IDE?

Cloud9(c9.io), Koding(koding.com)

Аз лично отдавна ползвам c9. Всичко си ми е там.
Ще поразгледам. Ммм просто няма де да знам навик ми е Notepad въпреки, че е само текстов редактор не е IDE както на места казват. Няма плъгини които да допълват php oop но де да знам ще видя някой къстъв ако има.

За 12 години работа с PHP съм харесвал само две IDE-та. Първото беше Zend Studio 5 - последната версия собствена разработка. Беше добро и леко IDE и въпреки, че беше Java базирано - беше максимално олекотено. Друг плюс беше интегрираната JVM в него, което позволяваше инсталация и работа без да си инсталирал отделно java-та. За съжаление решиха, че разработката е безпреспективна и я спряха, като преминаха на Eclipse. В момента има лиценз за последната 12-та версия (напълно легален, на мое име, даден ми директно от Зенд), но го ползвах само 10 минути - деинсталирах го и в момента така си тече лиценза без да се ползва.
Второто IDE, което ме заинтригува е PhpStorm на JetBrains. Уникално IDE, което напълно си заслужава парите. Да не говорим, че е струва под 100 евро, което е доста по-евтино от Zend Studio, но си заслужава много повече.

Netopad++ и подобните му могат да са удобни за бърза редакция на определен файл, но за един голям проект са напълно безсмислени. Автора на темата да помисли малко по въпроса :)

lamerko каза:
За 12 години работа с PHP съм харесвал само две IDE-та. Първото беше Zend Studio 5 - последната версия собствена разработка. Беше добро и леко IDE и въпреки, че беше Java базирано - беше максимално олекотено. Друг плюс беше интегрираната JVM в него, което позволяваше инсталация и работа без да си инсталирал отделно java-та. За съжаление решиха, че разработката е безпреспективна и я спряха, като преминаха на Eclipse. В момента има лиценз за последната 12-та версия (напълно легален, на мое име, даден ми директно от Зенд), но го ползвах само 10 минути - деинсталирах го и в момента така си тече лиценза без да се ползва.
Второто IDE, което ме заинтригува е PhpStorm на JetBrains. Уникално IDE, което напълно си заслужава парите. Да не говорим, че е струва под 100 евро, което е доста по-евтино от Zend Studio, но си заслужава много повече.

Netopad++ и подобните му могат да са удобни за бърза редакция на определен файл, но за един голям проект са напълно безсмислени. Автора на темата да помисли малко по въпроса :)
Склонен съм да го заменя не е проблема в това, просто търся добър заместител. Както ти каза така и аз пък не обвързах чувства с NetBeans. Мисля си, че Notepad е добър, можеби най-добрият текстов редактор за файлчета в своят класс но наистина не е IDE. Наскоро тествах и FTP плъгина, който е удобен, само не му харесвам, че немога да качвам цели директории през него само файлове. :D

Back
Горе