Novell прави супер-бърз Linux

Player_pz

Registered
opensuse.gif

През Октомври компания Novell планира да пусне версия на SuSE, наречена – SuSE Linux Enterprise Real-Time, изпълняваща задачи в „реално време”.
Операционните системи тип Real-Time са способни да реагират на външни събития (примерно обработване на нова информация) в изключително кратко време, измервано в милионни части от секундата. Такава програмна платформа не представлява интерес за обикновените потребители, но в някои специфични области на живота, скоростта за обработване на данни е от съществено значение. По-специално в борсовата търговия, медицината, военното дело. Тестовете на новата система показват, че времето за реакция на SuSE Linux Enterprise Real-Time не надвишава 27 микросекунди, като може да достигне и до 11 микросекунди.
Един от първите потребители на новата Операционна система ще бъде Siemens Medical Solutions, които имат планове да използват SuSE Real-Time в магнитно-резонансните томографи Magnetom. По данни на Novell интерес към новата ОС е проявила и една инвестиционна банка (не се посочва име), която очаква да повиши приходите си със 100 милиона долара годишно, разчитайки, чрез новата платформа да изпревари конкуренцията при обработката на борсови данни.

източник:kaldata.com
 

Горе