Opencart SEO

desita74

Registered
Здравейте, пускам нов сайт и вече 15 дни качвам уникално съдържание, а Чичко Гугъл не го индексира. Дори index-са не се вижда. Та въпроса ми е да не би в самата платформа да има някаква отметка, която да забранява да се вижда и индексира от търсачката. Като качвам нещо винаги гледам "Статус - позволен", "Meta Robots - all" и т.н.
 

muti

Super Moderator
Гледаш си статуса в Google search console и там ще ти покаже дали кога и как е индексиран, ще видиш и sitemap-a дали е обходен успешно.
 

desita74

Registered
Aми сайта няма search console. Всъщност има ли разлика в създаването на search console в opencart, защото всъщност аз нямам достъп до FTP понеже сайта не е на моя хост. Без този достъп няма как да направя въпросната Google search console, нали?
 

muti

Super Moderator
Добавянето е по няколко начина: HTML таг, качване на файл, DNS запис, Google Analytics tracking code за друго не се сещам в момента.
 

desita74

Registered
да направих го и качих Sitemap.xml. Дано вече да се индексира съдържанието. Благодаря
 

Blinky

Administrator
Екип
Здравейте, как върви оптимизацията на вашите онлайн магазини?
Да, и на мен ми е интересно. Сигурно вече като гледам дата на темата, е индексиран и дори с някакви позиции за някой ключови думи. Малко по лонг тейл, но все пак носещи някакъв си трафик.
 

Горе