Panasonic изобрети “непрегряващи” батерии.

m0ralezz

Registered
logo%20panasonic2.gif

В самия край на миналата година японският производител Matsushita Electric Industrial, известен с популярната марка, представи нова конструкция за литиево-йонни акумулатори, които няма да прегряват дори в случай на късо съединение.

Последният дизайн за най-популярната на пазара батерийна технология предвижда и допълнителен топлоизолационен слой, разположен до традиционния изолатор между анода и катода на захранващите елементи. Както е известно, ако целостта на въпросния изолаторен слой се наруши, възниква късо съединение, в резултат на което акумулаторът прегрява и в някои случаи дори може да предизвика пожар (в което през миналата година се увериха и няколко лаптоп потребители). Според Panasonic обаче топлоизолационната добавка елиминира прегряването дори в случай на късо съединение.
Припомняме, че свързаните с такъв проблем произшествия бяха една от спечелилите печална слава хардуерни истории на миналата година, предизвикала сериозно безпокойство у много от потребителите на мобилна техника. Всички помнят мащабните лятно-есенни замени на батерии, предизвикани от производствен дефект в мощностите на Sony, които струваха на компанията над $ 430 млн. и сериозно накърняване на реномето.
Според аналитиците, новото решение на Matsushita Electric ще позволи на производителя на марката Panasonic, да се възползва...

източник: computerworld.bg
 

Горе