Photoshop CS3 или CS4

vasil_s9

Registered
CS4-ката имали някакви по-големи приемущества от CS3-ката или като цяло имали смисъл да сменям 3-ката със 4-ката :)
и ако да, може да споделите един линк за сваляне на 4-ката :) и едно обяснение за инстал

CS3 . Лично мнение. CS3 си работи перфектно, докато CS4 са го направи изключително тежък. CS3 ми работи супер бързо, а cs4 ми засича. Сам си прави сметката :)

Линк не можем да ти дадем, забранено е.

CS4 е малко по лек от към ресурси спрямо CS3, което е малко странно, но е факт.
CS4 си има вече свой дизайн на интерфейса, не взима дефаулта на уиндолса.
има 2-3 нови инструмента, които са за 3D обработка - т.е. импортваш си 3D файл и можеш да го въртиш и слагаш примерно винили, лепенки и такива работи. уловката е че видео картата ти трябва да поддръжа някаква 3D функция беше...OpenGL, някво такова. тук вече от към рам тотално крашва поне при мен

другото е че има нов панел за обработка на изображения, но му забравих името. идеята е че с него там където цвета е наситен можеш да го укротиш и обратното.
по-лесно се превключва между различните workspace-ове и документите са като табове, стил ФФ.

другото ново е че има някои допълнителни филтри, ама нищо особенно.

Подобрени са анимациите в новата версия, има TimeLine вече в Animation панела...

ми това е по-същественото...поне според мен не си струват кой знае какво, не са некви супер кардинални промени.

аз лично си предпочитам CS3-ката....

StormBreaker каза:
SandPrince каза:
CS4 е малко по лек от към ресурси спрямо CS3, което е малко странно, но е факт.

Факт, факт ама прочете ли моето мнение? :shock:

мда ама го видях, чак след като пуснах моето, не знам при мен не товари толкова, само когато взема да тествам 3D функциите му, тогава вече издъхва...

Абе има си полезни подобрения, но не са революционни :)
Основното е 3D-то ... иначе edit-Content Aware Scale е яко и също има някой нови автоматизирани функции за създаване на панорамни снимки ... а и за web-design е пипнат малко ... новата pixel мрежа при голям зуум е яка ... имаше и други неща ... а да ... новата палитра MASK-s и яка ... и кво още вече забравих ... а да има яки стилове :), но текива всеки може да си дръпне от нета така, че ... нещо особено

И аз бих препоръчал CS4, но само ако имаш най-малко 1GB RAM - така ще се възползваш напълно от новите възможности. Не мога да си обясня обаче защо Adobe са премахнали Extract филтъра. Download-а става от официалния сайт, в други сайтове се намират програми за "лекуване" на Photoshop-а.

За зареждането - и на мен CS4 ми се зарежда(и върви) по-бързо от 3-ката.

StormBreaker каза:
CS3 . Лично мнение. CS3 си работи перфектно, докато CS4 са го направи изключително тежък. CS3 ми работи супер бързо, а cs4 ми засича. Сам си прави сметката :)

Back
Горе