PHP Администратиране ?

j0ka

Registered
Здравейте приятели ... трябва ми помощ относно php. Не мога да намеря точните думи какво ми трябва ... но искам да си напрвя нещо като админ панел за да командвам целия сайт от там. Знам , че е по лесно с други създадени продукти вече (пр. Jomoola , PHP-WEB, Mambo) но те не предоставят свобода в дизайна. По-точния ми въпрос е :

Ако сайта ми е разделен на две (2) колони ... как да го направя ... пример (Да променя лявата колона в индекса , и в всички други секций пр. "За мен , Новини и т.н да показва това което съм променил в индекса") Пробвал съм с FRAME-oве но не е удобно. Дано ми разбрахте точния въпрос. Ще съм Ви благодарен ако някой ми помогне. Можете да ми пишете също и на емайл адрес s.georgiev@email.com

ами тва става с бд
променяш записите в бд от админ панела а в сайта извеждаш това което е записано в базата данни....
не е трудно...
малко знания на php и тва е

с фреймове е доста лош вариант щото не е удобно като навигация а и ботовете трудно ги четат
т.е. е лошо за оптимизацията на сайта ти

ако не знаеш php първо го научи и почни да пишеш некви прости кодчета
разглеждай кодовете писани от другите и се пробвай да разбереш какво правят
с времето ще станеш по-добър и ще можеш да си напишеш такава система

@j0ka не ми пиши на ЛС
няма смисъл

нещо не ти разбрах въпроса точно
дай си кода на сайта...
некви колони ама те колко са ?
къде искаш да ги сложиш ?

Ох човече ... искам да ми дадеш прост пример с PHP - пиша в панел - "За мен" в индекса и в другите страници на сайта да си стой това което съм написал първоначало ... смисъл да не променям в всяка страница текста при възможен update

ами научи го....
и да ти дадем пример не можеш да го схванеш...

както akolevutd каза най-лесно е да ползваш include()
правиш текста на "За мен" в една страничка псле я инклуудваш в индекса и на желаното от теб място...

но пак ще ти трябват поне минимални познания :?:

Поне минималните познания ги имам смисал ако го видя някаде горе долу ще направя и другото ... мисля , че схванах но искам да го видя на пример моля :) ще съм много благодарен

for_me.php
Код:
<?php
echo 'инфо за мен';
?>
index.php
Код:
<?php
include("for_me.php");
echo '<br />';
echo 'другата колона';
?>