Serpeverde
Registered
Здравейте!
Спешно търся помощ как да създам папка с mkdir() в интернет! Сега .... имам един код, който си работи идеално на личния ми компютър с локален сървър.
Това е формата:
А това е PHP файлът, който взима данните от формата. (kachvane.php)
(Номера е да създаде нова папка в избрана от мене, вече съществуваща, чрез $preference)
ОБАЧЕ .... като въведа php файла с този код в интернет ми дава само съобщението за грешка! (...or die ("Грешка"); ).
Все си мисля,че има нещо общо с наклона на чертите между файловете(Пример - "$preference\\$papka")...на моя компютър кодът работи само ако са записани 2 черти - \\ (с такъв наклон-иначе пак е грешно или не извършва действието) между желаните файлове.
МНОГО ВИ МОЛЯ СПЕШНО ПОМОГНЕТЕ да открием проблема (изчерпаха ми се вече всичките идеи
Спешно търся помощ как да създам папка с mkdir() в интернет! Сега .... имам един код, който си работи идеално на личния ми компютър с локален сървър.
Това е формата:
Код:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Качване на данни в интернет</title>
<meta http-equiv="Content-type"
content="text/html; charset=windows-1251">
</head>
<body>
<center>
<br><br><form action="kachvane.php" method="post">
Избери: <select name='preference'>
<option>-----------</option>
<option>01</option>
<option>02</option>
<option>03</option>
</select>
<br><br>Папка: <input type="text" name="papka">
<br><br><br> <input type="submit" value="Submit">
</form>
</center>
</body>
</html>
А това е PHP файлът, който взима данните от формата. (kachvane.php)
Код:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Качване на файлове</title>
<meta http-equiv="Content-type"
content="text/html; charset=windows-1251">
</head>
<body>
<center>
<?php
$papka=$_REQUEST['papka'];
$preference=$_REQUEST['preference'];
if (($preference != null) and ($papka != null))
{ mkdir("$preference\\$papka", 0777,TRUE) or die ("Грешка!");}
?>
</center>
</body>
</html>
(Номера е да създаде нова папка в избрана от мене, вече съществуваща, чрез $preference)
ОБАЧЕ .... като въведа php файла с този код в интернет ми дава само съобщението за грешка! (...or die ("Грешка"); ).
Все си мисля,че има нещо общо с наклона на чертите между файловете(Пример - "$preference\\$papka")...на моя компютър кодът работи само ако са записани 2 черти - \\ (с такъв наклон-иначе пак е грешно или не извършва действието) между желаните файлове.
МНОГО ВИ МОЛЯ СПЕШНО ПОМОГНЕТЕ да открием проблема (изчерпаха ми се вече всичките идеи