PHP въпрос : поздрав

Dido_net

Registered
Значи.. днес се захващам с php, вече по сериозно :)

Върпоса ми е :

Правя един пхп скрипт, с текст ареа или там онова input type='text' :)
и излиза ми това за инпут тайп текст, пиша нещо, имам бутон Sumbit и искам като го цъкна да излиза alert с текст "Hi $name" като $nick е ника :)
не знам какво точно да напиша в пхп-то..
или пък да не излиза алерт с текст "hi $name" ами само ако в input type-a е написан един $name да излиза алерта с тоя нейм.. знам че ако не е тоя нейм се слагаше нещо "елс"... а бре мисля че ме разбрахте :lol:
 

Soul_Stealler

Registered
Много не схаван какво искаш...ама карай... значи като нанесеш име и натиснеш Submit да ти изписва Hi $нанесеното.име ...така ли?

Ако е така:

Код:
<?php
$name = $_POST['name'];
echo 'Hi $name';
?>
 

Dido_net

Registered
Хм.. тук -> http://free.metal.info/php/wlec.php

Значи кода ми в момента е :

Код:
<html>
<head>
 <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>
<body bgcolor="black">
<center>

Nick : <input type='text'  name='name' size='10' maxlength='10' background='bgt.gif'>


<?php
$name = $_POST['name'];
echo 'Hi $name';
?> 

<input type='submit' value='Sumbit'>
</center>
</body>
</html>

Искам като напиша в инпут тайпа някъф текст да ми излиза алерт с тоя текст.. дайте ми го тоя код пък аз ще си го редакртирам по мой нужди :D
 

Admin

Registered
файла test.html
Код:
<html>
<head>
 <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>
<body bgcolor="black">
<center>
<form action="pozdrav" method="post">
Nick : <input type='text'  name='name' size='10' maxlength='10' background='bgt.gif'>

<input type='submit' value='Sumbit'>
</form>
</center>
</body>
</html>


файла pozdrav.php
Код:
<?php
$name = $_POST['name'];
echo "Hi $name";
?>
 

Admin

Registered
Пробвай така:

файла pozdrav.php
Код:
<?php
$name = $_POST['name'];
echo "Hi ".$name;
?>
 

Dido_net

Registered
Хах, благодаря admin :D
Сега ми кажете как беше командата за алерт.. :lol:
И.. как мога да направя.. поста да не е към pozdrav.php ами към същия файл.. ?
Но да излиза след като съм му дал съмбит.. ей го тука тва.. http://free.metal.info/php/wlec.php :roll:
 

NetCutter

Registered
Направи еди файл pozdrav.php и напиши тва:
Код:
<?php
$name = $_POST['name'];
echo "Hi $name";
?>
<html>
<head>
 <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>
<body bgcolor="black">
<center>
<form action="pozdrav.php" method="post">
Nick : <input type='text'  name='name' size='10' maxlength='10' background='bgt.gif'>

<input type='submit' value='Sumbit'>
</form>
</center>
</body>
</html>
Вече си го оправяй от към дизайн :wink:
 

Dido_net

Registered
ъм.. NetCutter, добре но искам онова долу дето пише Nick, инпут-а и сумбит бутона да ги няма.. само текста ! :roll:
 

Soul_Stealler

Registered
Това за показването май може да се направи така... ако $name е празно да не показа нищо...ако $name не е празно - да показва съдържанието... :roll:
 

Admin

Registered
Код:
<?php
if(isset($HTTP_POST_VARS['name']))
{
$name = $_POST['name'];
echo "Hi $name";
exit;
}
?>
<html>
<head>
 <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
</head>
<body bgcolor="black">
<center>
<form action="pozdrav.php" method="post">
Nick : <input type='text'  name='name' size='10' maxlength='10' background='bgt.gif'>

<input type='submit' value='Sumbit'>
</form>
</center>
</body>
</html>
 

NetCutter

Registered
Dido_net каза:
ъм.. NetCutter, добре но искам онова долу дето пише Nick, инпут-а и сумбит бутона да ги няма.. само текста ! :roll:
Е как :shock:
Аз си го пробвах и ми излизаше нормално :shock:
 

Dido_net

Registered
NetCutter каза:
Dido_net каза:
ъм.. NetCutter, добре но искам онова долу дето пише Nick, инпут-а и сумбит бутона да ги няма.. само текста ! :roll:
Е как :shock:
Аз си го пробвах и ми излизаше нормално :shock:
Знам че работи нормалноо..
Не ме разбра, значи, пиша нейм цъкам сумбит и ми излиза едно прозорче (обаче пак да се и от същия файл [в случая wlec.php]) и да го пише това с Hi $name.. :roll:

P.S.: Знам че е нямало човек който да задава по-шантави въпроси.. но.. кфо да се прави.. :oops:
 

mute

Registered
иска да каже да му излиза като това JS

<a href="#" onclick="alert('здравеи');">линк</a>

трябва да се промени <body onLoad="alert('Hi . $name"; ');"

ама как се съчетават JS и php нямам си представа
 

Горе