PHP или Perl при работа с epay.bg

PhrozenCrew

Registered
Здравейте приятели,
Моля за съвет защото до сега не съм писал скриптове за онлайн търговия. Потърсих в мрежата какво има по въпроса и единственото, което ми хареса като идеи беше системата shopcms в sourceforge.net. Но тази система е доста сложна и заради сигурността използва едновременно и PHP и Perl. Като цяло техниката на писане е четима, но доста объркваща.
Интересува ме има ли OpenSource система само на PHP или само на Perl за подобен онлайн магазин, която да поддържа малко повече екстри, като примерно избор от админа на топ офертите и галерии с по няколко снимки на всеки продукт.
Не съм се занимавал никога с подобни неща, а знам, че сайта е посещаван от гурота на Perl и PHP. Другия ми въпрос е колко голям е риска , ако използвам слаборазвития език PHP в сравнение с Perl? Тоя въпрос е предимно заради сигурността на сайта, защото ще трябва да се извършва трансфер на пари. Аз харесвам Perl, но няма достатъчно материали на тази тема. А PHP доколкото знам прекалено лесно се хаква (пример с сайта на "Не сте сами" - баталясаха го от хакове само защото е под PHP).
Ще съм благодарен за мненията и съветите ви!

сайта не са го бъгясали защото е на php а поради некадърност някаква.
Не съм запознат.
На PERL също могат да стават магарии и то доста по грозни но просто малко хора му разбират.

Това системата:
http://www.oscommerce.com/

макар, че аз съм ползвал и по простички като тази:
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1263

Все пак по добре е да ползваш oscommerce защото има много екстри.
Под много екстри разбирай МНОГО.
Отделно може да се напишат и нечувани други екстри но това с
топ офертата е стандартно и не се смята за екстра.

Доста е тествана тази система и се съмнявам да има някакви страшни дупки.

Прочетох доста неща от сайта на oscommerce и мисля, че тази система ще ми е полезна.
Голямо благодарско!

да не искам да пускам нова тема но ако някой може да обесни или да даде линк с малко инфо за PERL ще съм благодарен :wink:

Back
Горе