.php и .tpl - възможна ли е комбинацията?

kkeliov

Registered
Здравейте,
Имам форум във който в клетка от таблица искам да ми се показва произволна снимка, скрипта го имам обаче проблема идва от това че за да го вкарам и използвам трябва да го вмъкна в index_body.tpl.Има ли някакъв начин да го направя това
Опитах с iframe обаче е пълна трагедия!
ето го скрипта
Код:
<?php
$path_to_images = "images/";  //Пътя за снимките
$default_img = "turtle.gif";  // Снимка по подразбиране, ако се случи нещо с директорията

function getRandomImage($path, $img) {
    if ( $list = getImagesList($path) ) {
        mt_srand( (double)microtime() * 1000000 );
        $num = array_rand($list);
        $img = $list[$num];
    } 
    return $path . $img;
}

function getImagesList($path) {
    $ctr = 0;
    if ( $img_dir = @opendir($path) ) {
        while ( false !== ($img_file = readdir($img_dir)) ) {
            // can add checks for other image file types here
            if ( preg_match("/(\.gif|\.jpg)$/", $img_file) ) {
                $images[$ctr] = $img_file;
                $ctr++;
            }
        }
        closedir($img_dir);
        return $images;
    } 
    return false;
}
?>

А това е за извличане на резултата в клетката:
Код:
<img src="<?php echo getRandomImage($path_to_images, $default_img) ?>" alt="">
 

bafitu

Registered
Здравей,
значи за начало скрипта може да си го сложиш в 1 отделен файл
пр. image.php
отваряш index.php
и някъде в началото пишеш
include('image.php');
като внимаваш с пътя т.е. да е в същата директория.
Намираш
$template->assign_block_vars('catrow.forumrow', array(
Намира се към края..
има няколко реда непипаш нищо и след тях има :
След него пишеш :
$imgz = getRandomImage($path_to_images, $default_img);
$imagez = '<img src="'.$imgz.'" alt="">';
$template->assign_vars(array( 'IMGZ' => $imagez ));

отваряш index_body.tpl
и където искаш да ти е картинката пишеш : {IMGZ}

Ако имаш проблеми пиши ;)
 

kkeliov

Registered
Огромни благодарности, точно така стана както го исках.

Много благодаря за помощта, с това се занимавам от около месец и все не се получаваше - опитвах с други скриптове, но с .tpl все проблеми,А ако опитах с iframe, стигне ли изпълнението на кода до фрейа, той се изпълнява и там всичко спира.

Благодаря отново!

А възможно ли е този скрипт да се използва за два или 3 клетки като във всяка се показва различна снимка(дано да не съм нахален с въпросите)?

Едит: Оправих и с това( сам самичък:)
 

Горе