Php cs fixer

Pok4

Registered
https://github.com/PHP-CS-Fixer/PHP-Cs-Fixer - това някой ползвал ли го е, и ако да, става ли за нещо?
Че като знам как си разхвърлям нещата, дали може да ми помогне или навреди? Може да се ползва за цяла директория, но после не знам дали всичко ще работи както трябва...
Сега ползвам phptidy и всичко си е ок с него, но ме интересува това дали ще по-оправи още кода?

Ми може да си сетваш psr версия и по нея да прави промени по кода. Подобно е на codesniffer, но е по-автоматизирано май. Страх ме е, да не пипне нещо което не трябва и да сбози всичко.. Макар, че има команда, за да видиш къде трябват промени и на ръка да ги правиш.. Също така и индентва кода.
Трябва да го тествам изолирано само върху няколко по-големи функции, да видя къде ще прави промени..
Имам функция за преглед на инвентара на му онлайн играч и я платихме 50 долара с едно момче (делихме по 25$). Сега е вкарана в аргос. Проблема е, че функцията е 700 реда и е написана страшно джикитайски и ако пипне нещо по нея дето не трябва, ще стане фал... За това питам тук, някой дали го е ползвал това..

Ако това нещо не е шаблон за ъпдейт на някакъв CMS или Framework към по-нова версия, даже не бих го гледал. Сядаш и започваш ръчно да си обновяваш и коригираш кода. Ако очакваш автоматизиран инструмент да го прави, ще се видиш в чудо.

Дам.. И аз така предполагам, но ще го изпробвам над тази функция.. Само, че ми трябва човек със му онлайн сървър s6 ep3 в darksteam.. Трябва да търся някой, но едва ли ще ми даде достъп до базите току така.. Ако редактира функцията да е по-четима от сега, ще го пробвам и за някои папки..

Ако това нещо не е шаблон за ъпдейт на някакъв CMS или Framework към по-нова версия, даже не бих го гледал. Сядаш и започваш ръчно да си обновяваш и коригираш кода. Ако очакваш автоматизиран инструмент да го прави, ще се видиш в чудо.
Не му е това идеята. Идеята е да поддържа стандарт в кода. Когато си в екип това не е лесно, защото всички имат различен стил на писане. Фиксъра може да помогне да поддържа консистентен код и да се настройва с разни git hooks и прочие, за да не се къмитва код, който не е минал през фиксъра. Нещо като ESLint в JavaScript.

Също е полезен за legacy код, в който не се е поддържало никакъв стандарт и да оправи тези места (или просто да ти даде информация къде-какво и да минеш ръчно).

Стига да е настроен за правилната версия, няма какво да счупи, но за големи проекти е опасно въпреки това.

Аз също харесвам phan static analyzer, който може да е доста полезен, ако се мигрира към по-нова версия и се търси backward compatibility.

Също е полезен за legacy код, в който не се е поддържало никакъв стандарт и да оправи тези места (или просто да ти даде информация къде-какво и да минеш ръчно).
Това предполагам се отнася към мен?
Psr12 до колкото съм запознат е актуален в момента, или бъркам?
Трябва да я стегна и кача в codecanyon.. Има много мрънкачи там във форума им.. Отказали им публикация на php скриптове.. Не искали psr стандарти, а индентация, санитизация и error_reporting(E_ALL), ако качваш големи системи.. Ще е трудно да се пригоди всичко май, но ще опитам..

Пс:
https://blog.quickadminpanel.com/psr-2-and-psr-12-why-we-need-standards-and-how-to-apply-them/ - интересна статия

Последно редактирано:
Това предполагам се отнася към мен?
Psr12 до колкото съм запознат е актуален в момента, или бъркам?
Трябва да я стегна и кача в codecanyon.. Има много мрънкачи там във форума им.. Отказали им публикация на php скриптове.. Не искали psr стандарти, а индентация, санитизация и error_reporting(E_ALL), ако качваш големи системи.. Ще е трудно да се пригоди всичко май, но ще опитам..

Пс:
https://blog.quickadminpanel.com/psr-2-and-psr-12-why-we-need-standards-and-how-to-apply-them/ - интересна статия
Не знам какво се отнася за теб. Не визирам нищо с описаното от мен в предния ми коментар.

Аз се припознах. :)
https://phptools.online/php-checker - направили са цял онлайн туул и има и phan и fixer a. Не дава подробен output обаче при грешки..

Само да питам нещо за имената на класовете.. Толкова ли са важни да са без долни черти? Повечето от екстеншъните са ми с имена ext_name. Малки букви и долна черта..
Но какво ли питам.. То за това е стандарт.. Само че сега трябва да ги преименувам..

Последно редактирано:

Горе