PHP Image Magician и качване на снимки

vinsbg

Registered
Решил съм да дам права на потребители да качват снимки. Както знаем това е доста проблемна област и лесно могат да се качат, какви ли не простотии освен снимка.

Понеже не съм наясно много много със защитите при качване на снимки, намерих тази библиотека, която използвам, когато аз си качвам снимки ( знам си какво качвам :) )..

Въпроса ми е дали някой я е използвал и дали има добра защита откъм това да проверява файловете, които се качват и т.н.?

vinsbg каза:
Решил съм да дам права на потребители да качват снимки. Както знаем това е доста проблемна област и лесно могат да се качат, какви ли не простотии освен снимка.

Понеже не съм наясно много много със защитите при качване на снимки, намерих тази библиотека, която използвам, когато аз си качвам снимки ( знам си какво качвам :) )..

Въпроса ми е дали някой я е използвал и дали има добра защита откъм това да проверява файловете, които се качват и т.н.?
Защо просто не проверяваш типа на файла със finfo? Ще си спестиш мнооого главоболия.

PHP:
private function getMimeType(){
		if(class_exists('finfo') and defined('FILEINFO_MIME_TYPE')){
			$finfo = new \finfo(FILEINFO_MIME_TYPE);
			$mime = $finfo->file($this->fileTmpName);
		}else if(function_exists('mime_content_type')){
			$mime = mime_content_type($this->fileTmpName);
		}
		return $mime;
	}

Питам за конкретната библиотека, защото ми дава възможности да правя куп други неща ..

vinsbg каза:
Питам за конкретната библиотека, защото ми дава възможности да правя куп други неща ..
Ми какво да ти кажа използва GD. Реално си е писана с него. Ако си се сблъсквал с него значи реално няма да имаш проблем. Кода е добре структориран можеш да си ползваш доста готови шаблони от него и удобни неща. На мен пък ми е винаги било удобно да си напиша сам кода дори и да загубя време но пък тази библиотека е добре направена и не мисля, че ще имаш проблем. :)

Наистина винаги си е по-добре да си го напишеш ти, защото ще си знаеш реално, какво, как, що и т.н.
На мен обаче ще ми е доста трудно и времеемко да го направя в този случаи и предпочитам да ползвам някаква такава готова библиотека, като за начало...

vinsbg каза:
Наистина винаги си е по-добре да си го напишеш ти, защото ще си знаеш реално, какво, как, що и т.н.
На мен обаче ще ми е доста трудно и времеемко да го направя в този случаи и предпочитам да ползвам някаква такава готова библиотека, като за начало...
Ами няма лошо нямам много опит с нея ноооо има добри уроци а и не е сложно. Реално е развитие на GD и наистина би ти помогнало да създадеш нещо фубаво ако имаш галерия или нещо подобно. :)

Back
Горе