PHP Zip Архив

g9m29

Registered
Здравейте.
Може ли някой да ми предостави допълнително информация отностно ZIP и др архиви и работата на php с тях. Прочетох всичко от сайта, но искам нещо повече, възможно най-много, най-подробно и най-интересно, трудно и заинтригуващо текстче ( кодче ). Което би ми харесало и би ме научило на нещо ПО.

Не знам какво повече искаш да намериш за четене. АКо си разбрал основите, виж в PHPclasses.org за някои готови скриптове, иначе ще се разровя в www папката ми. Там има примери как се работи със zip файлове, без да има ziplib инсталиран на сървъра. Мисля, че ще са ти полезни !
Ще си редактирам мнението, като го открия!

Мерси :). Найстина се надявам да откриеш нещо интригуващо :). Отностно PHPClasses, дам разглеждам и аз кодчета от там, но като гледам няма нищо ново или поне нищо, което да заинтересова любознателната ми главица. Намерих един, но мисля че и аз ще мога да съотворя такова нещо, ако седна, и не е нещо иноваторско, така че ще продължавам търсенето :).

За да не отварям нова тема, може да слагате и линкове и постове отностно работа с файловата система ( отново нещо дето го няма в сайта и е най-малкото "странно" ). Няма да ви се разсърдя :).

Ето линк. В архива се съдържат 2 скрипта, които са за архивиране/разархивиране без сървъра да е пуснал php_ziplib екстенжъна. В единият файл съм написал една функция, с която се архивират цели директории, като при разархивиране се запазва структурата им.
А за файловете. Според мен не са ти нужни повече четива, ако си прочел тези в php.net. Там като прочетеш и долу коментарите всичко ще ти се изясни. Другото е проста практика. Много практика. :?:

Back
Горе